Un professor de Dret de la UAB impartirà a Bagà una xerrada sobre la justícia després del franquisme

Les reparacions dels processos judicials després de la Guerra Civil i la transició seran el tema principal de l'activitat, que es farà aquest divendres a les 8 del vespre al Casal de la Vila

Pilar Màrquez Ambròs
21 de març del 2018
Actualitzat a les 12:55h
Imatge corresponent al cartell de la xerrada d'aquest divendres.
Imatge corresponent al cartell de la xerrada d'aquest divendres. | Ajuntament de Bagà
Les reparacions dels processos judicials després de la Guerra Civil i la transició seran el tema principal de la xerrada que tindrà lloc a Bagà aquest divendres de la mà de Daniel Vallès Muñío, professor de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Vallès Muñío, que va fer la tesi doctoral sobre les Reparacions Econòmiques pels Danys Derivats de la Guerra Civil Espanyola, és expert en justícia transicional, és a dir, en les diferents mesures de reparació que es destinen a les víctimes després de períodes de vulneració dels drets humans. Ho explica el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Bagà, Lluís Casas, que destaca que l'acte està inclòs dins del cicle 'Parlant amb la guerra' i que es planteja com un exercici "de memòria històrica", cap als fets que es fan succeir a Bagà i al país durant el segle passat. "Per això comptem amb experts que ens poden donar la seva visió professional sobre la Guerra Civil i el Franquisme i ens ajuden a reflexionar sobre la situació i els seus efectes", afirma Casas. 

La xerrada tindrà lloc el proper divendres 23 de març de 2018 a les 8 del vespre al Casal de la Vila. És una activitat oberta a tothom que permetrà també obrir un debat sobre la qüestió al final. L'organització va a càrrec de l'Ajuntament de Bagà i Bagà Turisme. 
 
Arxivat a