Saldes dona la benvinguda als tècnics de la xarxa que crearà ecoitineraris en muntanyes emblemàtiques

El Pedraforca participa en aquest projecte del qual formen part nou punts més d'interès al llarg d'Europa

Pilar Màrquez Ambròs
20 de març del 2018
Actualitzat el 21 de març a les 9:45h
Imatge de la primera jornada del seminari que es fa a Saldes dins del projecte EMbleMatiC.
Imatge de la primera jornada del seminari que es fa a Saldes dins del projecte EMbleMatiC. | AdBerguedà
Saldes ha donat aquest dimarts la benvinguda als fins a 23 tècnics del projecte de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani (EMbleMaTiC) que realitzen fins divendres un seminari al municipi amb el propòsit de "seguir avançant cap a la creació d'ecoitineraris turístics" en aquestes zones, en les que s'hi inclou la comarca del Berguedà. El projecte EMbleMatiC, que impulsa l'Agència de Desenvolupament del Berguedà) està integrat per nou muntanyes de la mediterrània europea, des del Pedraforca, la Serra de Tramuntana o el Canigó. Però també hi ha Sainte Victoire (França), el Gran Sasso i l'Etna (Itàlia), així com l'Olimp i l'Idà (Grècia) i Cikà (Albània). De la mateixa manera, hi forma part l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme (CETT) de la Universitat de Barcelona. 

Els assistents al seminari destinen dos dies i mig al treball tècnic i un dia a fer visites sobre el terreny, per poder veure quines són les millors opcions per visitar la part nord de la comarca. El seminari que té lloc a Saldes ha de permetre començar a concretar les accions que s'han treballat fins ara i la seva implementació en cada territori. A partir del dijous al migdia i fins divendres, es preveu que s'hi afegeixi una delegació de càrrecs electes francesos procedents de la zona del Canigó per poder intercanviar opinions amb els electes del Berguedà, ja sigui en aquest mateix àmbit turístic o en d'altres àmbits que puguin tenir punts en comú.
 
Jornades de la xarxa de muntanyes emblemàtiques del Mediterrani, a Saldes. | ADBerguedà

El projecte EMbleMatiC té com a principal ambició qualificar les Muntanyes Emblemàtiques Mediterrànies com a destinacions d’excel·lència. Tot plegat, es fonamenta en assolir tres objectius: "Reequilibrar els fluxos turístics i els seus retorns cap a un turisme sostenible i responsable, construir i testar una oferta d'ecoturisme a l'interior de cada país i millorar el reconeixement de les diferents singularitats a nivell internacional", segons els responsables. 

Aquest dimarts s'ha celebrat la benvinguda i presentació de les jornades a l'Hostal Pedraforca de Saldes amb la presència del president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, l'alcalde de Saldes, Moisès Masanas i el cap de files del projecte, Alain Gensane. Dijous 22 de març, hi haurà una visita de camp durant tot el dia amb càrrecs electes francesos i catalans; i divendres 23 de març es farà la cloenda, també a l'Hostal Pedraforca de Saldes amb David Font i Moisès Masanas.