Mor Josep Bober, que va ser alcalde de la Pobla de Lillet durant 12 anys

Va governar al municipi durant tres legislatures, entre 1987 i 1999

Pilar Màrquez Ambròs
20 de març del 2018
Actualitzat a les 18:42h
Signatura de Nicolau Casaus al llibre d'honor de l'Ajuntament de La Pobla de Lillet amb l'alcalde Josep Bober (a l'esquerra), l'any 1996.
Signatura de Nicolau Casaus al llibre d'honor de l'Ajuntament de La Pobla de Lillet amb l'alcalde Josep Bober (a l'esquerra), l'any 1996. | Penya Barcelonista de la Pobla de Lillet
Aquest dimarts ha mort de manera sobtada Josep Bober i Camprubí, de 60 anys, que va ser alcalde de la Pobla de Lillet durant tres legislatures, entre 1987 i 1999, i un històric dirigent de Convergència i Unió (CiU) al Berguedà. Malgrat que l'any 2009 va fer el salt a Reagrupament, Josep Bober va tornar a presentar-se a les eleccions de 2011 com a independent a la llista de CiU i va ser segon tinent d'alcalde i regidor d'Economia, Hisenda, Ocupació i Ensenyament al municipi fins que va haver de deixar-ho el 2013 per problemes de salut. En l'actualitat era membre de la territorial de l'ANC a la Pobla de Lillet. 

Josep Bober també havia treballat molts anys com a professor de matemàtiques a l'Institut Llobregat de Sallent fins que va retirar-se fa uns mesos. El funeral se celebrarà aquest proper dijous dia 22, a les 11 del matí, a la parròquia de la Pobla de Lillet. 

L'actual alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, ha valorat aquesta tarda a NacióBerguedà a Bober com "una persona que va agafar l'alcaldia sent molt jove i que va fer moltes coses pel poble". Segons Linares, va ser durant les legislatures de Josep Bober que van tirar-se endavant "obres d'importància com la urbanització del barri del Firal, el Centre Cívic i la restauració del monestir". 

Vicenç Linares era una persona molt pròxima a Bober ja que va ser tinent d'alcalde en l'època en què aquest era el batlle de la Pobla. A més, Linares encapçalava la llista electoral per a les eleccions municipals de 2011, en la qual Josep Bober ocupava el tercer lloc. "Teníem una relació molt estreta, ara últimament potser no coincidíem tant políticament però intercanviàvem sempre el punt de vista amb l'altre", ha comentat Linares. En aquest sentit, Vicenç Linares s'ha mostrat "molt colpit" per la pèrdua de Josep Bober. 

En un missatge a les xarxes socials, l'ANC Berguedà ha definit també Josep Bober com "un gran lluitador i un gran company".