Ernest Maragall critica a Vilada la manca de separació de poders de l'estat i situa Europa «com a part de la solució»

El diputat d'ERC va fer el ple diumenge al matí al Casal Pirinenc en la xerrada que va oferir-hi amb més d'una setantena d'assistents

Pilar Màrquez Ambròs
20 de març del 2018
Actualitzat a les 16:19h
Ernest Maragall, aquest passat diumenge a Vilada.
Ernest Maragall, aquest passat diumenge a Vilada. | Cedida
El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya i exconseller del PSC, Ernest Maragall, va fer el ple diumenge al matí en la xerrada sobre Europa que va oferir al casal Pirinenc de Vilada, segons n'ha informat l'ajuntament. Maragall hi va assegurar que "el conflicte de Catalunya amb l'estat és un conflicte europeu" i va posar en valor que "Catalunya és Europa". Segons Maragall, la república ha de servir així "per cedir sobiranies a Europa, i pels valors que representa". Ernest Maragall va criticar-hi també "la no separació de poders" a l'estat espanyol. "No podem esperar els partits d'esquerra espanyols, la feina en termes de drets l'estem fent des de Catalunya", va puntualitzar Maragall. 

Maragall va manifestar que "el fet de ser a Europa ens protegeix", malgrat que va considerar que "seria necessari un sistema judicial europeu més federal, més ràpid i més accesible". El republicà va subratllar que "Europa serà part de la solució". I va afegir que "hem d'obrir el terreny de joc; volem una Europa que deixi de ser un club d'estats".  

El diputat català va defensar, així mateix, la república catalana com "un espai de benestar" i va apuntar que "parlar de República Catalana és parlar de sanitat, d'educació. I també és parlar de la Catalunya Central, per exemple de com podem aprofitar el sector forestal del Berguedà". 

Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Vilada, Quim Espelt (ERC) a NacióBerguedà, Ernest Maragall va oferir una xerrada en format conversa sobre la seva experiència al Parlament europeu i la seva visió d'Europa. Al torn de preguntes, molts dels assistents van interessar-se pel procés sobiranista i Maragall va acabar-se centrant molt en aquesta qüestió. Espelt ha afirmat que aquesta ha estat una de les xerrades "amb més gent" de les que la població ha acollit els últims anys. En total, més d'una setantena d'assistents. 

 
Ernest Maragall va respondre les preguntes del públic, a Vilada. | Cedida