Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua licitarà obres de millora a la presa de la Baells per un valor de 130.000 euros

L'ACA ha tret a concurs públic la redacció de dos projectes: per canviar el desguàs de fons i millorar el camí d’accés al peu de la presa

per Redacció , Berga, 20 de març de 2018 a les 11:06 |
Presa de la Baells. | ACA
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a concurs públic la redacció de dos projectes constructius per efectuar diverses millores a la presa de la Baells, al Berguedà. Amb un pressupost de licitació de 130.000 euros, es disposa fins el 9 d'abril per presentar ofertes. Un cop s'adjudiquin els treballs hi haurà un termini de vuit mesos per desenvolupar la redacció dels projectes.
 
El primer projecte se centrarà en optimitzar l’alliberament d’aigua des de la part baixa de la presa, canviant l'actual desguàs de fons. Això permetrà una millor gestió dels cabals ordinaris i, en cas d'avingudes, rebaixar el nivell arran de volums elevats de reserves i una major seguretat en el funcionament dels equips necessaris.
 
Pel que fa al segon projecte, aquest es concentra en les millores del camí d’accés al peu de la presa, situat al seu marge dret. Es potenciarà l’amplada de la calçada, la millora de l'asfaltat i que habiliti el pas de camions.

 

Participació