Els Castellers de Berga donen el tret d'inici a la temporada descarregant un 3 de 7 a Igualada

La colla de la camisa blava va aixecar també un pilar de 4 de dol en honor a Manela Quesada

Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 19:32h
Pilar de dol dels Castellers de Berga en honor a l'activista social Manela Quesada, aquest diumenge.
Pilar de dol dels Castellers de Berga en honor a l'activista social Manela Quesada, aquest diumenge. | Castellers de Berga / Vídeo
Els Castellers de Berga han iniciat temporada aquest diumenge amb una actuació a la plaça Catalunya d'Igualada, en la Diada de les Cotxeres. Els berguedans van començar la jornada amb un pilar de 4 per reivindicar "la llibertat dels presos polítics catalans" i després van descarregar el primer castell de 7 de la temporada: un de 3 de 7 molt segur. 

En segona i tercera ronda els de la camisa blava van descarregar un 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6. En ronda de pilars, van estrenar un rejovenit pilar de 5. Així mateix, aquest diumenge van tancar l'actuació amb un pilar de 4 de dol, en honor a Manela Quesada, que va morir dissabte per ferides d'arma blanca, i que els castellers han definit "com un personatge clau en el teixit social berguedà". 

Els Moixiganguers d'Igualada van completar, per la seva banda, una actuació excel·lent i van descarregar dos castells amples de 7 pisos: el 5 i el 7 de 7. També van descarregar el 3 de 8 i van posar així la primera pedra del gran objectiu de la temporada: descarregar per primera vegada un castell de 9 pisos, el 3 de 9 amb folre. 

Els Castellers de Berga no aturen l'activitat un cop començada i la setmana vinent seran a la Fira del Motor de Gironella. Una actuació que es va repetint cada any i que faran acompanyats dels Picapolls de la Gavarresa. 

L'actuació a Igualada va fer-se aquest diumenge davant del local d'assaig dels Moixiganguers. Aquesta era la segona vegada que actuaven a la capital de l'Anoia, després que visitessin la ciutat el 30 de juny de 2013, actuant en aquell moment a la Plaça Pius XII.

 
Arxivat a