Com es fa la crema catalana o crema de Sant Josep?

El postre es menjava tradicionalment el dia del pare

Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a la 13:37h
El dia del pare és tradició menjar una bona crema catalana
El dia del pare és tradició menjar una bona crema catalana | Flickr
Avui és Sant Josep i no hi ha res millor per celebrar-ho que amb una tradicional crema catalana. Aquestes postres són típiques de Catalunya i se solen consumir durant tot l'any però hi ha un dia de l'any que tradicionalment no faltava mai a taula, el dia del pare. Aquest dolç és conegut també com a crema cremada, crema casolana o crema de Sant Josep.

Voleu saber com es fa l'autèntica crema catalana? Doncs aquí us facilitem la recepta de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica:

Ingredients:

1 l de llet
8 rovells d'ou
1 branca de canyella
1 tros de pell de llimona
200 g de sucre
40 g de midó

Elaboració:

- Feu bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
- En un bol barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
- Afegiu-hi la llet colada amb el midó dissolt.
- Poseu la barreja al foc, remeneu sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i - traieu-la tot seguit.
- Aboqueu la crema en plates o en cassoletes individuals i deixeu-la refredar.
- Abans de servir-la, espolseu-hi sucre i passeu per sobre una planxa o pala de ferro ben roent.

La fundació també apunta que la crema de Sant Josep pot patir algunes variacions, a gust del consumidor:

- En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o amb una altra fècula, que afegireu als rovells barrejats amb el sucre.
- Es pot menjar sense cremar; en aquest cas, s'hi pot posar un paper d'estrassa per sobre de la crema perquè no es faci crosta.
- Es pot menjar acompanyada de galetes o de carquinyolis.