Gironella omplirà el centre de fira posant l'accent en el motor, el comerç i la desena trobada de cotxes clàssics

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Sallés, destaca que la mostra és un bon aparador per a tots els sectors econòmics de la vila

Pilar Màrquez Ambròs
19 de març del 2018
Actualitzat a les 20:51h
La regidora de Promoció Econòmica de Gironella, Maria Àngels Sallés, en la roda de premsa de presentació de la fira.
La regidora de Promoció Econòmica de Gironella, Maria Àngels Sallés, en la roda de premsa de presentació de la fira. | Pilar Màrquez
La Fira del Motor arribarà a Gironella el proper diumenge 25 de març convertint el centre urbà de la Perla del Llobregat en un aparador del comerç i del sector automobílistic. Una de les cites d'enguany serà la trobada de cotxes clàssics que celebrarà la seva desena edició. Ho farà amb epicentre a la plaça Pi i Maragall. "És una plaça que temps enrere havia estat sempre el lloc on es feia la fira de Sant Josep. De fa anys, però, s'hi celebra aquesta trobada de cotxes clàssics, que aquest 2018 està d'aniversari", ha explicat aquest dilluns la regidora de Promoció Econòmica de Gironella, Maria Àngels Sallés. Aquest dilluns Sallés ha protagonitzat la presentació de la mostra justament a la plaça Pi i Maragall amb un dels vehicles antics que es podran veure diumenge, un Citroën Tiburón gentilesa de Tallers Codina. Malgrat que dissabte 24 hi ha previstos ja alguns actes, el gros de la fira se celebrarà diumenge. Des de primera hora del matí, Gironella s'omplirà de fira i serà un aparador per a tots els sectors econòmics de la vila.
 
Una desena de concessionaris

"L'avinguda Catalunya restarà tancada al trànsit i serà un gran aparador per a tots els concessionaris del motor que ens visiten", ha destacat Maria Àngels Sallés. Enguany hi haurà una desena de concessionaris. A més, a partir de les 10 del matí, d'altres espais de la vila estaran replets d'activitats. Per exemple, la plaça de l'Estació, amb les parades d'artesania i alimentació (l'artesania ja s'hi podrà visitar dissabte); el carrer de Balmes que torna a ser l'eix escollit per a les entitats de diversos àmbits; o el Local del Blat com a espai comercial. "Aquesta és la Fira del Motor, perque realment venen molts concessionaris, però a la mostra de Gironella, que es fa pels volts de Sant Josep, hi ha de tot: hi ha comerç i entitats", ha resumit Sallés. La regidora de Promoció Econòmica ha apuntat també que "el comerç lluïrà les seves millors gales i serà un goig moure's per l'avinguda Catalunya i gaudir dels cotxes que hi estaran exposats".

Les entitats d'àmbit cultural, esportiu i social es col·locaran al carrer de Balmes per mostrar les diverses activitats que realitzen durant l'any i s'espera que aquest també sigui un espai molt concorregut. A més, la mostra tindrà parades d'artesania i d'alimentació, a la plaça de l'Estació. Durant el matí, a la zona de fira, hi haurà Batucada Verda, a càrrec de l'Escola FEDAC de Gironella. I a l'espai d'entitats, se celebrarà un torneig d'escacs que organitza l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'Escola de Gironella. 
 
A dos quarts d'una, en una cita que comença a ser un clàssic de la Fira del Motor de Gironella, hi haurà diada castellera amb els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa, a la cruïlla de l'avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres. 
 
A dos quarts de sis de la tarda, hi haurà un espectacle familiar a la plaça Doctor Armengou. El xou 'Pepa i Pili, les venedores de cactus' de la Companyia Farràs. 
 
El local del Blat, actuacions dissabte a la tarda i diumenge
 
El local del Blat tornarà a ser l'espai per als comerços. Diumenge obrirà les seves portes de 10 a 2 hores i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Però dissabte a la tarda, de 5 a 8 del vespre, ja s'hi podran visitar els estands dels catorze comerços que hi haurà. Com a novetat, dissabte s'hi podrà veure ja una actuació, la del gimnàs Alter Sport a les 6 de la tarda.

Diumenge, al mateix espai, hi haurà exhibicions i diferents desfilades de moda i perruqueria dels comerços de la vila. 

La presentació s'ha fet a la plaça Pi i Maragall amb un dels cotxes clàssics. | Pilar Màrquez 

Campanya per dinamitzar el comerç

En motiu de la segona setmana del comerç de Catalunya, l'Ajuntament de Gironella, amb la col·laboració dels comerços del municipi, també inicia una campanya per impulsar el comerç de proximitat. 
 
La campanya, titulada 'Gironella és comerç', busca premiar i fidelitzar els clients que de forma habitual compren al municipi. Des de l'ajuntament s'han repartit així butlletes a tots els comerços i establiments de la vila. Per poder-hi participar, els usuaris hauran de realitzar quatre compres per un valor de 15 euros o més en diferents establiments del 19 al 25 de març, i dipositar la butlleta degudament segellada al Local del Blat els dies 24 i 25 de març, lloc on hi ha els estands dels comerços en motiu de la Fira del Motor.
 
L'agraïment per aquells qui participin en la campanya pot ser doble. En primer lloc, podran participar en el sorteig de 25 carros de compra. A més, a tots se’ls obsequiarà amb una bossa de la compra. El sorteig tindrà lloc el diumenge 25 de març al Local del Blat a les 7 de la tarda.  Els guanyadors rebran un carro de la compra, i la resta de participants podran passar a recollir la bossa del 27 de març al 9 d’abril a l’ajuntament en horari d’atenció al públic. 

L'Associació de Comerciants de Gironella també sortejarà un cap de setmana de lleure. 

 
Arxivat a