Carta íntegra d'Asfam Berga i Grup Horitzó

Asfam i Fundació Grup Horitzó
18 de març del 2018
Actualitzat a les 20:47h
Manela Quesada era directora de Grup Horitzó i presidenta d'Asfam
Manela Quesada era directora de Grup Horitzó i presidenta d'Asfam | Aida Morales
Des d’ASFAM i FUNDACIÓ GRUP HORITZÓ volem manifestar el nostre dolor i suport a la família de la nostra estimada Manela. Ha estat una gran sort comptar amb ella i treballar al seu costat. Ella va fundar la nostra associació ASFAM i ha estat sempre implicada, és la seva presidenta des d’aleshores.
 
També volem destacar la gran tasca que en l’actualitat desenvolupava a la Fundació Grup Horitzó del Berguedà de la que era directora.
 
Sempre disposada a ajudar tothom amb un màgic somriure. La seva empatia i optimisme feia que fos molt fàcil creure en un món millor. Continuarem la seva tasca amb humilitat i responsabilitat, seguint el camí que ens va marcar. Ara més que mai hem de lluitar contra l’estigma en Salut Mental i per a la reinserció laboral i social d’aquest col·lectiu. Manquen recursos per tractar un problema tan complex i lluitarem per aconseguir-los, treballarem perquè el PCA: STOP ESTIGMA SALUT MENTAL BERGUEDÀ recentment presentat sigui l’inici del canvi necessari. Fem una crida a la ciutadania del berguedà per a que s’apropi a les nostres entitats i doni suport a la nostra tasca.
 
Davant fets com a aquests, hem de manifestar clarament el respecte a la família i a les seves decisions, així com demanar a la premsa que no es facin especulacions al respecte. Deixem treballar la justícia i aprofitem l’immens poder del mitjans de comunicació per a sumar-se a la lluita per a aconseguir millores i els canvis estructurals i polítics tan necessaris.
 
Així mateix, volem desvincular la malaltia mental amb actes violents. La ciència té evidència que només es pot associar quan se sumen altres factors de risc. Qualsevol persona en situació de risc pot estar sotmesa a pressions que desencadenin un acte violent.
 
Tal com deia la Manela: "Tots els moments són bons"; i per això exigim a les administracions que es faci un replantejament global dels recursos que es destinen a la salut mental i en la recerca de solucions imaginatives, com s’està fent en altres països, per al benestar dels nostres familiars i que comptin amb nosaltres per a dissenyar-les. No disposem dels recursos necessaris per a un bon desenvolupament integral, personal i social dels nostres familiars i sovint es troben en situacions extremes.
 
Continuarem treballant, ara més que mai!

Asfam Berga i Fundació Grup Horitzó del Berguedà