Asfam i Grup Horitzó elogien la figura de Quesada i exigeixen que es destinin més recursos a la salut mental

Ambdues associacions berguedanes desvinculen la malaltia mental d'"actes violents" i reclamen el màxim respecte per a la família de l'activista social

Redacció
18 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 15:35h
Manela Quesada era presidenta i fundadora d'Asfam i directora de Grup Horitzó.
Manela Quesada era presidenta i fundadora d'Asfam i directora de Grup Horitzó. | Pilar Màrquez Ambròs
Asfam Berga i la Fundació Grup Horitzó han destacat, en una carta enviada als mitjans, la figura de Manela Quesada i han posat de relleu "la gran tasca" que Quesada desenvolupava al capdavant de Grup Horitzó i com a fundadora i presidenta d'Asfam. Ambdues associacions desvinculen la malaltia mental d'"actes violents" i demanen respecte a la família "i no fer especulacions" al respecte del succés. 

Les entitats exigeixen a les administracions que "es faci un replantejament global dels recursos que es destinen a la salut mental i en la recerca de solucions imaginatives, com s’està fent en altres països, per al benestar dels nostres familiars". També sol·liciten que "comptin amb nosaltres per a dissenyar-les". Així, asseguren que "tal com deia la Manela 'Tots els moments són bons'" i assenyalen que "no disposem dels recursos necessaris per a un bon desenvolupament integral, personal i social dels nostres familiars i sovint es troben en situacions extremes". 

En la carta, les entitats subratllen que Manela Quesada estava "sempre disposada a ajudar tothom amb un màgic somriure" i en ressalten "l'empatia" i "l'optimisme" que feia "que fos molt fàcil creure en un món millor". Ambdues associacions de suport als afectats per malalties mentals i als seus familiars es conjuren per "continuar la seva tasca amb humilitat i responsabilitat, seguint el camí" que va marcar Manela Quesada. "Ara més que mai hem de lluitar contra l’estigma en Salut Mental i per la reinserció laboral i social d’aquest col·lectiu. Manquen recursos per a tractar un problema tant complex i lluitarem per aconseguir-los, treballarem perquè el pla comarcal Stop Estima Salut Mental Berguedà presentat recentment sigui l'inici del canvi necessari", puntualitzen.

Asfam i Grup Horitzó fan també una crida a la ciutadania de la comarca per a què s'apropi a les entitats i doni suport a la seva tasca. 

 
Arxivat a