Berga decreta tres dies de dol per la mort de Manela Quesada

L'ajuntament de la ciutat i el Consell Comarcal del Berguedà realitzaran, dilluns a la 1 del migdia, una aturada institucional d'un minut de silenci en record de la directora de Grup Horitzó

Pilar Màrquez Ambròs
18 de març del 2018
Actualitzat a les 18:18h
Manela Quesada va morir dissabte per ferides d'arma blanca.
Manela Quesada va morir dissabte per ferides d'arma blanca. | Pilar Màrquez
L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han expressat en un comunicat, a primera hora d'aquesta tarda, la seva consternació per la mort aquest dissabte a Berga de Manela Quesada Soto, que hauria estat víctima de ferides d'arma blanca presumptament causades pel seu fill, que va ser posteriorment detingut com a presumpte autor d'un homicidi dolós. Ambdues institucions han decretat tres dies de dol oficial a la ciutat de Berga, des de diumenge fins dimarts. Això comportarà la suspensió dels actes institucionals de caràcter festiu, així com la col·locació d’un crespó negre a les banderes que onejaran a mitja asta en senyal de dol i de respecte.

Tant l'Ajuntament de Berga com el Consell Comarcal del Berguedà també realitzaran una aturada institucional d’un minut de silenci en record de Manela Quedasa Soto. L’acte es farà aquest dilluns, 19 de març, a la 1 del migdia, davant de les seus dels dos organismes. La convocatòria es fa extensiva a totes les persones que vulguin expressar el seu condol per a fer-ho davant dels edificis dels seus llocs de treball. 
 
Les dues institucions han assegurat que lamenten "profundament" la mort de la veïna berguedana i volen mostrar el seu condol "a la família i amics en aquests moments tan difícils, posant-se a la seva disposició per a tot allò que pugui ser necessari". 
 
El comunicat fa palès que Manela Quesada Soto ha estat una persona estretament vinculada al teixit associatiu berguedà a través de la seva dedicació i important tasca al capdavant d’entitats de caire social com Asfam Berga i Grup Horitzó, de les quals n’ha estat la presidenta i la directora, respectivament. Quesada també ha estat vinculada al comerç local després d’haver regentat una parada d’alimentació al Mercat Municipal de Berga durant molts anys.
 
La família demana respecte

La família ha demanat respecte davant d’aquesta situació i de la seva decisió de no fer declaracions davant dels mitjans de comunicació. Per últim, el text de les institucions reclama que no es facin especulacions respecte el cas. 
Arxivat a