Detingut el fill de 37 anys de Manela Quesada, acusat de matar la seva mare amb arma blanca

La policia catalana ha iniciat una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets

Pilar Màrquez Ambròs
18 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 15:37h
A l'esquerra, carrer de la Pietat on van succeir els fets. A la dreta, vehicle dels Mossos d'Esquadra aquesta matinada al nucli antic de Berga.
A l'esquerra, carrer de la Pietat on van succeir els fets. A la dreta, vehicle dels Mossos d'Esquadra aquesta matinada al nucli antic de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona a Berga a mans del seu fill. L'home, que patia problemes mentals, hauria apunyalat la seva mare i després va presentar-se a les dependències de la Policia Local de Berga per explicar el que havia passat. La víctima és Manela Quesada, que era presidenta de l'Associació de Familiars i Amics (Asfam) Salut Mental de Berga i directora de Grup Horitzó. Es tracta d'una persona molt coneguda a la ciutat. 

Segons ha informat la policia catalana, el detingut es va presentar cap a les 10 de la nit d'aquest dissabte a les dependències de la Policia Local de Berga i va explicar als agents que acabava de matar la seva mare al seu domicili. 

Llavors, diverses dotacions de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al domicili de l'home al carrer Pietat de Berga, on van localitzar el cos sense vida d'una dona. La víctima presentava signes d'haver estat agredida amb una arma blanca. Davant aquests fets els policies van detenir el fill de la víctima com a presumpte autor d'un homicidi dolós. 
 
Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Central han iniciat una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort.

Una dona compromesa i molt coneguda

Manela Quesada no era només una persona molt coneguda a la ciutat de Berga, sinó molt estimada. Grup Horitzó, entitat de la qual n'era directora, treballa des de fa 36 anys per a la integració de persones amb risc d'exclusió social i de malaltia mental. Quesada va entrar-hi fa uns vuit anys i poc després ja se'n va convertir amb la màxima responsable.

Hi defensava la creació d'un centre especial de treball (CET), que pogués ampliar les seves línies d'actuació. Un dels principals serveis que dona activitat al Grup Horitzó del Berguedà és la recollida de roba per reciclar. Hi formen part una trentena de voluntaris i uns set empleats. Grup Horitzó treballa amb persones amb discapacitat a les quals donen feina i ofereixen eines per a la integració.

Manela Quesada va dedicar-se durant quinze anys a una parada de congelats al mercat municipal de Berga, però aviat va decidir també posar els seus esforços en l'activisme per a persones amb problemes de salut mental, així com en el suport a familiars i amics a través d'Asfam. 


 
Arxivat a