Gironella fa canvis de circulació a carrers per millorar-hi la mobilitat

Les vies de Verdaguer, Pompeu Fabra i Tres Creus són d'un sol sentit des del passat dilluns 12 de març

Pilar Màrquez Ambròs
16 de març del 2018
Actualitzat a les 16:39h
Imatge de Gironella.
Imatge de Gironella. | Ajuntament de Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha reordenat el sentit de carrers per millorar-ne la seguretat i la mobilitat i d'acord amb un estudi que va fer la Diputació de Barcelona l'any 2016. Ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, que diu que l'ens provincial va realitzar "un projecte global de tot el municipi de Gironella on s'indicava quins eren els punts de més i menys circulació, on mancaven places d'estacionament i on hi havia trams de cert perill circulatori perquè la mida de la via no donava prou seguretat perquè hi passessin simultàniament vianants i cotxes".

D'acord a aquest document, el consistori ara ha actuat en determinats carrers en consonància amb els veïns, si bé Castellà ha apuntat que "la de la Diputació és una proposta molt gran que, en vies determinades exigiria una inversió elevada". D'entrada, segons el regidor de Seguretat Ciutadana, s'ha començat per fer les actuacions amb un cost més assumible. Així, el dia 12 de març els carrers Pompeu Fabra, el carrer Verdaguer i el carrer Tres Creus van passar a ser d'un únic sentit i s'han pintat també aparcaments nous a la zona. 

"Al carrer Tres Creus, el canvi van demanar-lo els veïns. Llavors, per seguretat s'ha fet també el Pompeu Fabra i el Verdaguer", ha especificat Castellà. "No canviarem cap carrer ni en mourem la direcció si no és amb el consens dels veïns", ha concretat el regidor. De moment, la partida que s'ha dedicat a aquestes actuacions és d'entre 20.000 i 25.000 euros. 
 
Asfaltat de diversos punts per 144.800 euros

Justament l'Ajuntament de Gironella també ha treballat les últimes setmanes en l'asfaltat de diversos punts com la carretera de Bassacs, la baixada del polígon industrial Cal Guinyola, la plaça de la Barceloneta o un tram del carrer Barcelona. Aquesta ha estat una actuació més gran per un valor d'uns 144.800 euros, que el consistori havia fet pública a principi de febrer. 
Arxivat a