El Konvent proposa «DO», un espectacle a mig camí entre el teatre i la performance

L'obra s'escenifica aquest divendres a les 10 del vespre a Cal Rosal

Pilar Màrquez Ambròs
16 de març del 2018
Actualitzat a les 15:45h
Cartell de l'espectacle 'DO' que s'escenificarà al Konvent aquest divendres a les 10.
Cartell de l'espectacle 'DO' que s'escenificarà al Konvent aquest divendres a les 10. | Konvent
El Konvent de Cal Rosal acull aquest divendres a les 10 del vespre una obra a mig camí entre el teatre i la performance. Es tracta de 'DO' que es va presentar a l'Antic Teatre de Barcelona el passat octubre i que torna ara al Konvent, el lloc on es va crear i van fer-se'n els primers assajos. El preu de les entrades és de 6 euros.

Gerard Vilardaga, dramaturg, actor, poeta berguedà i membre del Konvent, explica a NacióBerguedà que 'DO' és una obra de teatre "que combina diferents disciplines i, entre elles, hi ha el teatre més clàssic i la interacció amb el públic". Segons Vilardaga, "el guió no està absolutament tancat i hi passen coses". A banda de Vilardaga, també hi participen el fotògraf Jordi Plana, a més de l'actriu i pintora bagenca Iris Hinojosa i l’actor madrileny Carlos Carbajo, ambdós berguedans d'adopció. L'espectacle suposa el final d'una trilogia "híbrida" a mig camí entre el teatre, la performance, el concert i els visuals; i "qüestiona la perspectiva de gènere", n'afirmen així mateix els responsables.
 
Vilardaga assegura que l'espai del Konvent els aporta sensacions diferents. "La veritat és que és una obra que hem creat al Konvent, però que està pensada per teatre", diu. El dramaturg destaca que aquest divendres els caldrà adaptar-se a un espai com és el Konvent de Cal Rosal,  "amb l'avantatge que t'aporta el fet d'estar molt més proper al públic" i l'inconvenient de  "no tenir els mateixos recursos tècnics que en un teatre".

Gerard Vilardaga considera també que aquesta és una obra per a adults "i per a gent que tingui ganes de veure coses diferents, que no veurà normalment en un teatre". L'artista berguedà creu que 'DO' no es pot considerar "una obra convencional", perquè "se surt dels marges del que és el teatre més clàssic”. Però avisa, això sí, que aquest aspecte “no és ni bo ni dolent” i anima al públic a comprovar-ho en primera persona. 
Arxivat a