El fiscal demana 13 anys de presó a dos joves per un intent d’homicidi a Berga l'any 2015

Els processats van presumptament apunyalar l'agredit amb un objecte afilat com a venjança per haver-los delatat en un cas previ de robatori

Pilar Màrquez Ambròs
16 de març del 2018
Actualitzat a les 14:11h
Palau de Justícia de Barcelona.
Palau de Justícia de Barcelona. | Adrià Costa
La fiscalia demana 13 anys de presó a dos joves per temptativa d'homicidi i per obstrucció a la justícia per uns fets ocorreguts a Berga l'any 2015. El succés es jutjarà en els propers dies a la secció desena de l'Audiència Provincial de Barcelona. En el seu escrit de qualificació, amb data de 21 de març de 2018, el fiscal informa al jutge que els acusats van intentar matar una tercera persona que els havia delatat en les diligències prèvies d'un cas de robatori que investigava el jutjat d'instrucció número 2 de Berga. Segons el document de la fiscalia, el succés pel qual es jutja a G. M., de 23 anys i nacionalitat dominicana, i B. B., de 24 anys i nacionalitat espanyola, és constitutiu "d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i un delicte d'obstrucció a la justícia" amb la concurrència agreujant "d’abús de superioritat". En el succés, el fiscal explica que els processats van apunyalar l'agredit amb un objecte afilat i que li van causar ferides de gravetat. 

El presumpte intent d'homicidi va succeir a Berga la nit de l'11 al 12 de setembre de fa tres anys. Segons l'escrit del fiscal, al que ha tingut accés NacióBerguedà, un dels acusats va trobar-se l'agredit davant d'un local de Berga "i com que tenia comptes pendents amb ell, i ja tenia pensat agredir-lo, va trucar per telèfon a l'altre processat i a tres persones més - que encara no han estat identificades-, per tal que l'ajudessin en l'acció". Pels volts de les 5 de la matinada del 12 de setembre de 2015, els processats juntament amb tres persones més van anar a trobar la víctima, havent-se "posat prèviament d'acord" i "amb ànim de causar la mort”, indica la fiscalia. 

El ministeri fiscal considera que un cop van localitzar la persona que buscaven, van agredir-la. Així mateix, el text de qualificació descriu com G. M. va estampar-li una ampolla de vidre al cap mentre l'increpava i que, seguidament, cinc persones el van rodejar i el van punxar fins a vuit vegades a la part posterior del cos amb un objecte afilat. 

Quan la víctima va ser assistida per un vianant, els agressors van marxar del lloc dels fets. 

El fiscal creu que les ferides haurien estat mortals sense assistència urgent

L'agredit va resultar ferit amb incisions penetrants que el fiscal considera que li haurien pogut causar la mort si no hagués rebut atenció hospitalària urgent. Per exemple, segons el document de fiscalia, presentava una ferida a la cavitat abdominal d'entre 6 i 7 centímetres d'amplada que va travessar-li la melsa, va esqueixar-li el diagrama i va penetrar l'esplai pleural esquerra. Aquesta persona també va patir un hemoneumotòrax , segons l'escrit del fiscal. La qualificació fiscal posa de relleu que les ferides van requerir ingrés hospitalari, intervenció quirúrgica i van trigar seixanta dies en guarir. La fiscalia també ressenya que a la víctima "li han quedat com a seqüeles dotze cicatrius amb un perjudici estètic moderat". 

Per tot plegat, la petició del fiscal és de deu anys "amb l'accessòria d'inhabilitació absoluta el temps de la condemna" i setze anys "de prohibició d'acostament a la víctima en un radi de 1.000 metres". D'altra banda, demana tres anys de presó més "pel delicte d'obstrucció a la justícia, amb l'accessòria d'inhabilitació del dret de sufragi passiu", i multa de vint mesos amb una quota diària de 6 euros.

La fiscalia també sol·licita que els processats es facin càrrec de les costes del judici i abonin una indemnització conjunta a la víctima de 5.000 euros per les lesions, 12.000 euros per les seqüeles i 10.000 euros pel dany moral. Un total de 27.000 euros. 
Arxivat a