Oriol Pla i Lali Álvarez porten a Berga «Ragazzo», l'obra sobre el noi mort a Gènova l'any 2001

L'espectacle teatral, basat en el jove que va morir quan participava en una manifestació contra el G8, es pot veure diumenge al Teatre Municipal

Pilar Màrquez Ambròs
16 de març del 2018
Actualitzat el 17 de març a les 0:18h
L'intèrpret Oriol Pla es posa en la pell de l'activista Carlo Giuliani.
L'intèrpret Oriol Pla es posa en la pell de l'activista Carlo Giuliani. | Teatre Lliure
L'obra teatral 'Ragazzo' amb l'actor Oriol Pla i escrita i dirigida per Lali Álvarez arriba diumenge, a dos quarts de 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Berga. 'Ragazzo' ha estat Premi de la Crítica 2015 al Millor Espectacle per a Joves i a l’Actor Revelació, i Premi Serra d’Or a l’Espectacle Teatral del 2015.

Està dedicada a l'activista Carlo Giuliani, un jove assassinat per un policia el juliol del 2001 a Gènova, en el transcurs d'una manifestació que es feia a la ciutat italiana durant la cimera del G8. Sobre l'escenari, Oriol Pla es posa en la pell de Giuliani i en mostra les expectatives vitals, els neguits i les il·lusions els dies previs a la seva mort. Les entrades, que es poden adquirir a taquilla i a la pàgina tincticket.com, costen 12 euros. 

La cimera celebrada a Gènova aquell estiu, en un context de retallada de drets socials, va concitar un gran rebuig que es va concretar en la presència a la ciutat de milers de persones d'arreu del continent i de moviments antiglobalització. 

Col·loqui posterior
Després de l'obra hi haurà un col·loqui per reflexionar sobre els temes de la mateixa. S'hi plantejaran qüestions com si "té legitimitat un govern que s’ha de blindar per decidir?" o "qui i per a què fa servir la violència?".