Unes setanta persones rebutgen a Berga «l'agressió impune» a les institucions i les entitats del país

En el manifest contra l'operatiu de la Guàrdia Civil s'ha explicitat el suport a Òmnium i a Molons, que ha estat posat en llibertat després de ser detingut

Pilar Màrquez Ambròs
15 de març del 2018
Actualitzat a les 20:35h
Concentració a la plaça Sant Joan de Berga contra l'actuació de la Guàrdia Civil a la seu d'Òmnium.
Concentració a la plaça Sant Joan de Berga contra l'actuació de la Guàrdia Civil a la seu d'Òmnium. | NacióBerguedà
Una setantena llarga de persones s'ha concentrat aquest dijous a Berga per protestar per l'operació policial contra l'1-O que la Guàrdia Civil ha portat a terme avui a la seu d'Òmnium Cultural i en dependències de la Generalitat, i que ha acabat amb la detenció i posterior posada en llibertat del secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons. 

En l'acte s'hi ha llegit un manifest en què s'explicitava el rebuig a l'operació de la Guàrdia Civil i la impunitat de "les agressions" a institucions i entitats. "Avui han entrat al palau de la Generalitat i han detingut el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, per possible vinculació a l'organització del referèndum. A més a més, han entrat a la seu d'Òmnium buscant informació relacionada amb el finançament de l'1 d'octubre", s'ha explicitat. "Per això denunciem aquestes accions violentes contra un poble pacífic i democràtic, ells sí que utilitzen la violència per impedir el nostre dret a la llibertat com a poble, ells sí que ens agredeixen quan entren impunement a les nostres institucions i entitats", s'ha destacat en el discurs de l'ANC Berga, l'entitat convocant.  El manifest ha denunciat també "la repressió" derivada d'una "constitució obsoleta" i que el motiu de la mobilització era "constatar aquesta vulneració dels nostres drets" i "fer costat als companys d'Òmnium i al secretari Molons; no deixarem de sortir al carrer mentre ens xafen els drets democràtics". 

"No tinguem por i no ens deixem intimidar, nosaltres no utilitzarem la ràbia, utilitzarem la raó", ha conclòs el portaveu de l'assemblea.
 
El manifest ha explicitat el rebuig a l'operatiu policial i el suport a Òmnium i Antoni Molons. | NacióBerguedà

Un acte amb dones represaliades 

Per demà s'ha anunciat, a la mateixa plaça de Sant Joan a les 7 del vespre, un acte de protesta amb dones represaliades "en el cinquè mes de detenció de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez, i pels quatre mesos i mig del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn". S'hi ha previst la presència de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. 
Arxivat a