Gironella aplicarà un descompte del 5% sobre el rebut de les escombraries

L'any 2017 s'ha reciclat un 32,16% al municipi, un percentatge superior a la mitjana comarcal, que se situa en un 27%

Pilar Màrquez Ambròs
15 de març del 2018
Actualitzat a les 21:48h
L’any 2017 els gironellencs han reciclat un 32,16%.
L’any 2017 els gironellencs han reciclat un 32,16%. | Ajuntament de Gironella
Gironella ha aconseguit el 2017 una taxa de reciclatge del 32,16%, un percentatge superior a la mitjana comarcal que se situa en el 27%. Amb aquestes xifres positives de reciclatge, l'Ajuntament de Gironella ha decidit aplicar aquest 2018 el descompte del 5% sobre el rebut de les escombraries a tots els gironellencs. Aquest és justament un compromís que el consistori havia pres si es complien amb les expectatives de reciclatge. 

L'ajuntament gironellenc va aprovar al gener les noves taxes de 2018 per unanimitat. La taxa de residus domèstics va créixer llavors per equiparar-se a la taxa comarcal, passant a ser de 113,90 euros. També va haver-hi increments del 5% en la resta grups de contribuents i es va crear una categoria nova per a establiments comercials superiors als 500 metres quadrats. Fonts del consistori posen ara en valor, però, que cap contribuent notarà la pujada en el rebut, donat que quedarà compensat amb el descompte que s'ha incorporat. El regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Castellà, es mostra també satisfet amb l'augment a l'alça de l'activitat de la deixalleria mòbil i confia que seguirà incrementant-se.

Bonificacions en l'ús de la deixalleria mòbil
 
Precisament, el descompte del 5% que els veïns i veïnes de Gironella notaran en el rebut de les escombraries s'afegirà a les bonificacions per a l'ús de la deixalleria mòbil, que enguany no s'han modificat. Castellà destaca que un 83% dels usuaris de la deixalleria mòbil de l’any 2017 van utilitzar el servei més de 10 vegades, el que representa un descompte del 15% o el 18% sobre la taxa de residus. En total, el 2017 un total de 266 gironellencs va fer ús de la deixalleria, un 58% més d'usuaris que l'any 2012 que va ser el primer any del servei. 
 
Els usuaris del servei de deixalleria mòbil tenen dret a una bonificació d'entre el 5% i el 18% en funció dels cops que utilitzin l'equipament durant l'any. 
 
Per la seva banda, el regidor i portaveu del grup de l'oposició a Gironella, Albert Xoy (ERC), ha destacat aquest dijous que "l'any 2016 vam ser nosaltres que vam presentar una moció i vam arribar a uns acords amb l'equip de Govern per ampliar els descomptes a tots els usuaris que utilitzessin la deixalleria". Xoy considera que el major ús de l'equipament "és gràcies a això"; i posa en valor que ara mateix "hi ha gent que es beneficia del descompte màxim".