Berga instal·larà una pista de patinatge sobre gel sintètic

El cost de portar l'equipament a la ciutat és d'uns 20.000 euros i es durà a terme del 23 de març al 2 d'abril com a iniciativa de Berga Comercial

Pilar Màrquez Ambròs
15 de març del 2018
Actualitzat a les 18:47h
Maria Àngels Pujols, Margarida Marmi, Ariadna Herrada i Ermínia Altarriba en la presentació de la proposta.
Maria Àngels Pujols, Margarida Marmi, Ariadna Herrada i Ermínia Altarriba en la presentació de la proposta. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga tindrà pista de patinatge sobre gel del 23 de març al 2 d'abril. Es tracta de l'activitat que ha preparat l'associació de botiguers Berga Comercial per celebrar la Setmana del Comerç. La pista d'uns 165 metres quadrats s'instal·larà al passeig de la Indústria i serà de superfície sintètica, malgrat que molt similar al gel. "Aquest any ens hem atrevit i hem volgut fer les coses una mica més grans, així que hem decidit portar una pista de patinatge" per tal d'atraure turisme i clients a la ciutat, segons ha explicat la portaveu de Berga Comercial, Ariadna Herrada. "És una pista de gel sintètic, això vol dir que els patins sí que són de gel i que la gent podrà patinar amb tot l'equipament adequat que s'instal·larà al passeig de la Indústria, però a l'alçada de la plaça Cim d'Estela", ha matisat Ermínia Altarriba, també com a representant de l'associació de botiguers. El cost de la iniciativa és d'uns 20.000 euros. 

Allà mateix el públic podrà comprar tiquets amb un preu de 6 euros, que inclouran el lloguer dels patins durant 30 minuts. Però Berga Comercial repartirà 15.600 vals de descompte entre els seus clients per tal que resulti més econòmic i com a incentiu per al teixit comercial de la ciutat. Cada botiga de l'associació disposa de 75 vals de descompte que podrà repartir. Ara bé, hi haurà tres tipus de val: el descompte d'un euro, el d'un 50% de rebaixa que permetrà patinar per 3 euros i un descompte premium per patinar de manera gratuïta i que molts establiments també han adquirit per tal de poder fer-ne entrega als seus clients. 

Herrada ha manifestat que Berga Comercial no descarta repetir l'experiència si aquesta funciona i ha posat en valor que moltes de les pistes que acullen ciutats properes com Manresa o Solsona són també de gel sintètic. "No s'hi ha de mantenir una climatització, i per tant són més econòmiques sí són d'aquest tipus", ha apuntat Herrada. 
 
Herrada i Altarriba en la roda de premsa de presentació, a la Cambra de Comerç. | Pilar Màrquez

Berga Comercial ha rebut el suport de l'Ajuntament de Berga que es farà càrrec de les despeses en seguretat nocturna i també d'alguns elements com la caseta on es guardaran els patins de nit. Ariadna Herrada ha subratllat que encara no tenen comptabilitzat el total de diners que hi posa el consistori, però Altarriba ha afegit que possiblement s'acostarà a la xifra de 4.000 euros amb què l'ens local va sufragar ja l'any passat l'activitat de la Setmana del Comerç. També hi col·laboren Berga Resort, l'Obra Social La Caixa i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 

Flexibilitzar els horaris

Hi ha alguns aspectes al voltant de la pista de gel sintètic que s'han d'acabar de tancar, com els horaris concrets d'obertura i la probable presència d'un representant de la Diputació de Barcelona a la inauguració, que serà a les 6 de la tarda del divendres 23 de març. Però sí que s'ha explicat que en l'estrena s'oferirà un espectacle del grup d'animació infantil 'Sol Solet' de la Farsa i que s'està estudiant flexibilitzar l'horari de tancament per diversificar també el tipus de públic. "És possible que a les 8 del vespre s'animin a patinar persones grans que poden preferir no fer-ho quan la pista és plena de quitxalla a mitja tarda", ha assegurat Herrada. 


 
Arxivat a