El Camí dels Bons Homes ja té nou mapa oficial

Fins ara només es disposava d'una guia que es va editar per primera vegada el 1998 i que va reeditar-se el 2001

Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a la 13:54h
Nou conjunt de mapes del Camí dels Bons Homes del qual s'han editat 2.500 exemplars.
Nou conjunt de mapes del Camí dels Bons Homes del qual s'han editat 2.500 exemplars. | ADBerguedà
El Camí dels Bons Homes (GR107) té nou mapa oficial. Aquest s'ha editat amb una tirada de fins a 2.500 exemplars i és un treball a tres bandes entre les editorials Alpina i Cossetània i el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, a través de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 
Fins ara el Camí dels Bons Homes només disposava d'una guia que es va editar per primera vegada el 1998 i va tenir una segona edició l'any 2001. Segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, no s'hi havien tornat a incorporar canvis i estava gairebé exhaurida als establiments i llibreries especialitzades, fent que sigues "molt complicat" aconseguir un exemplar. 

En la nova edició s'aposta per un canvi de format incloent-hi sis mapes a escala 1:50.000 amb les 10 etapes en les quals està dividit el recorregut, des del Santuari de Queralt a Berga, fins a la ciutat francesa de Foix. Cada mapa conté informació detallada de cada etapa en català, castellà, anglès i francès. La publicació també compta amb un resum sobre qui eren els bons homes, els serveis que s'hi poden trobar, els punts d'interès, una breu explicació del que hi ha en el recorregut, l'evolució del desnivell en cada etapa i les fitxes tècniques, tant per si es va a peu com en bicicleta. 
 
La nova guia es presenta en un estoig per poder-hi guardar els mapes, en un format més pràctic, concís i còmode pel senderista, i també s'hi dona l'opció d'ampliar informació amb el suport web. Responsables de l'edició consideren, en aquest sentit, que aquest és el millor format, i indiquen que ara mateix "hi ha una major demanda de cartografia per part del públic, enlloc de voler-ne una guia". Els editors defensen també que "els mapes permeten una major orientació per realitzar l'itinerari". Aquesta nova edició forma part de la col·lecció de senders GR que l'editorial Alpina està elaborant per posar a disposició dels senderistes.

A punt d'arribar als centres excursionistes berguedans
 
Els nous mapes del Camí dels Bons Homes ja estan a disposició del públic i, de fet, ja se n'han repartit alguns exemplars. Aquest és el cas del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, on aquesta setmana s'ha fet entrega del conjunt de mapes acabats de sortir del forn.

Està previst fer l'entrega dels nous mapes del Camí dels Bons Homes als centres excursionistes berguedans en breu, així com a altres associacions excursionistes de la resta del territori català per incentivar que aquestes entitats recorrin el camí i el facin extensiu als seus usuaris.