Disset empreses i recursos turístics del Berguedà reben el segell de sostenibilitat «Biosphere»

Es tracta d'un reconeixement internacional que recull els objectius fixats per la Unesco i les directrius de la Cimera del Clima de París del 2015

Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 23:05h
Representants de les empreses i serveis berguedans que han rebut el distintiu aquest dimarts.
Representants de les empreses i serveis berguedans que han rebut el distintiu aquest dimarts. | Agència de Desenvolupament del Berguedà
Disset empreses i recursos turístics del Berguedà han recollit aquest dimarts el segell de 'Compromís per la sostenibilitat Biosphere', un reconeixement internacional que recull els objectius fixats per la Unesco i les directrius de la Cimera del Clima de París del 2015.
 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha encapçalat l'acte de lliurament dels distintius a unes 250 empreses i recursos de la província de Barcelona. Ha estat una trobada institucional que ha tingut lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona i que també ha comptat amb la presència del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el President del Instituto de Turismo Responsable, Tomás Azcárate. Per part del Berguedà, hi ha assistit el President de l’Agència de Desenvolupament i president del consell comarcal, David Font, acompanyat de la coordinadora de Turisme Imma Espel i els representants dels establiments.
 
El distintiu 'Biosphere Destination' és un certificat internacional que atorga l'Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO i soci de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourisme Council.
 
Després de la bona acceptació del distintiu Biosphere durant el 2017, Turisme del Berguedà a través de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ja treballa amb les empreses i recursos que s’hi volen adherir el 2018. L'ens recorda que el període d’inscripció encara està obert a tots els interessats, així es preveu repetir l’èxit i l'elevat nombre d'inscrits, segons expliquen fonts de l'agència comarcal. 

Empreses guardonades amb un perfil divers
 
El perfil de les empreses berguedanes que han rebut el segell ha estat molt divers, des de càmpings com Berga Resort; empreses d'activitats i guia turística com Altitud Extrem i Dinapat; allotjaments rurals i d'hostaleria com Cal Cisteller, Cal Candi, la Closa, els Roures, Hotel Berga Park i Casa Duaner; a museus (Cal Vidal, les Mines de Cercs, Jardins Artigas i del Ciment Asland) i agències de viatges com Pedratour. També n'han estat mereixedors l'Oficina d'Informació Turística del Berguedà, la de la Pobla de Lillet i el Parc Natural del Cadí - Moixeró. Es tracta d'empreses que van estar treballant al llarg del 2017 per implementar diferents millores que els han permès obtenir aquesta acreditació.