La solsonina Sílvia Leal guanya la Nikko Race al Japó

En homes va guanyar el guixolenc Eduard Hernández

Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 23:00h
Els representants catalans a Japó han sigut: Eduard Hernández (AE Matxacuca), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) i Just Sociats (CN Terrassa).
Els representants catalans a Japó han sigut: Eduard Hernández (AE Matxacuca), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) i Just Sociats (CN Terrassa). | Blue Motors.
La selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la Nikko Race, al Japó, aquest dissabte 10 de març. Aquesta ha estat la tercera cita internacional de la temporada després de córrer a la Ciaspolada, a Itàlia, i a l’Allgäu Vertical, a Alemanya.

Els representants catalans a Japó han sigut: Eduard Hernández (AE Matxacuca), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) i Just Sociats (CN Terrassa).

L’equip català ha arribat a Japó amb força i confiança després dels excel·lents resultats aconseguits en el campionat d’Europa de raquetes de neu, disputat a Guils-Fontanera el passat 3 de març. Allà, Eduard Hernández i Sílvia Leal es van proclamar subcampions d’Europa, mentre que Sílvia Zúñiga va ser tercera.
 

Foto: FEEC


Eduard Hernández i Sílvia Leal, els millors a la Nikko Race

Els catalans no han tingut rival i s’han mostrat molt superiors als seus contrincants japonesos. En categoria masculina, Eduard Hernández s’ha fet amb la victòria. El segon classificat ha estat Just Sociats i el tercer, Takamura Tapuro.

En dones, Sílvia Leal ha estat la millor i ha guanyat la Nikko Race en categoria femenina. La segona classificada ha estat Sílvia Zúñiga. Per darrera de les dues catalanes ha entrat a meta Masami Nakamura.

La Nikko Race és la darrera d’una sèrie de proves que apleguen als millors corredors de raquetes de neu de Japó i acostuma a ser la que suma més participants. A diferència de les curses de casa nostra, el recorregut del circuit no està tan xafat i s’ha d’obrir traça conforme s’avança. Afortunadament, després de les fortes precipitacions de neu registrades a Catalunya aquest hivern, la selecció catalana arriba ben entrenada a l’hora de córrer amb importants gruixos de neu i ha pogut estar a l’alçada de les circumstàncies, competint un cop més al màxim nivell.