ERC Berguedà es desmarca de la postura crítica amb la direcció que manté la secció local de la Pobla

El president comarcal, Isaac Lozano, afirma que la postura de desacord dels poblatans amb l'executiva nacional no és la majoritària

Pilar Màrquez Ambròs
13 de març del 2018
Actualitzat a les 20:45h
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, amb els membres de les llistes al Berguedà en una imatge de 2015.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, amb els membres de les llistes al Berguedà en una imatge de 2015. | Pere Gendrau
L'executiva comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà s'ha desmarcat aquesta tarda de la posició crítica expressada per la secció local del partit a la Pobla de Lillet. ERC de la Pobla havia admès aquest dimarts una "profunda" disconformitat amb la direcció del partit "davant la proposta d'acord d'investidura entre Esquerra i Junts per Catalunya" per escollir Jordi Sànchez "com a president autonòmic". Un punt que, segons el president comarcal Isaac Lozano, no és la majoritària a nivell de tot el Berguedà, però que els poblatans són lliures de fer pública. "Esquerra no és pas un partit on no puguis expressar les teves opinions", ha recordat Lozano.  
 
Lozano ha volgut clarificar que "nosaltres som un partit assembleari i, com a tal, l'assemblea local de la Pobla o una altra pot donar sempre la seva opinió". Malgrat que també ha subratllat  que a nivell comarcal es dona "tota la confiança" a l'executiva nacional d'Esquerra, "per portar a terme les accions que ells creguin convenients, amb l'objectiu que tota la qüestió que envolta el país arribi a bon port". Isaac Lozano ha afirmat a NacióBerguedà que, tot i així, "es donarà veu" a la secció local de la Pobla de Lillet. De manera que els seus membres podran transmetre el seu parer als consellers nacionals d'ERC al Berguedà i que, conseqüentment, aquests traslladaran "quan pertoqui" aquesta postura al Consell Nacional del partit, malgrat que no sigui compartida. 

Una assemblea extraordinària per copsar inquietuds
 
ERC Berguedà té previst celebrar aquest proper cap de setmana una assemblea extraordinària a nivell comarcal per copsar quines són les inquietuds dels seus militants "i per debatre totes aquestes qüestions en un moment polític com l’actual", segons Isaac Lozano. Ara bé, la reunió estava prevista ja abans que es donés a conèixer la intenció de la secció local de la Pobla, que inclou també els militans de Castellar de n'Hug, Sant Julià de Cerdanyola i Sant Jaume de Frontanyà, d'enviar un document a la direcció nacional on es plasma el seu desacord amb el rumb actual del partit; i una carta en el mateix sentit al president d'ERC, Oriol Junqueras, que es troba a la presó d'Estremera. "L'assemblea comarcal vam preveure-la divendres o dissabte passat", ha comentat Lozano.

Lozano ha reiterat que "quan es faci el Consell Nacional, quan correspongui, explicarem aquesta postura concreta de la Pobla i ja està"; i que es defensarà "el que s'acordi en l'assemblea comarcal" que es farà el cap de setmana i que previsiblement, segons la visió actual de l'executiva, es posicionarà en bona part al costat de la direcció.