ERC de la Pobla expressa «profunda» disconformitat amb la direcció del partit per la investidura de Sànchez

La secció local considera que l'actual full de ruta d'Esquerra "és un retrocés inadmissible i una manca de respecte als vots de l'1-O i del 21-D"

Pilar Màrquez Ambròs
13 de març del 2018
Actualitzat el 14 de març a la 1:42h
Fotografia de grup de la llista d'ERC a la Pobla en les municipals de 2015, encapçalada per Enric Pla.
Fotografia de grup de la llista d'ERC a la Pobla en les municipals de 2015, encapçalada per Enric Pla.
La secció local d'ERC de la Pobla Lillet ha aprovat, en assemblea extraordinària, deixar constància del desacord existent i "de la profunda" disconformitat amb la direcció del partit "davant la proposta d'acord d'investidura entre Esquerra i Junts per Catalunya per investir Jordi Sànchez com a president autonòmic" i, sobretot, per "la continua acceptació de la constitució espanyola i els abusos de l'estat espanyol".

El president de la secció local d'Esquerra a la Pobla, Xavier Serra, explica concretament a NacióBerguedà que els membres de l'assemblea local, que també inclou els militants dels municipis de Castellar de n'Hug, Sant Jaume de Frontanyà i Sant Julià de Cerdanyola, han acordat per unanimitat enviar un document a la direcció del partit a nivell nacional en el que plasmen el seu desacord. Xavier Serra també enviarà una carta al president d'ERC, Oriol Junqueras, que es troba empresonat a Estremera. Serra expressa que la intenció no és una altra que "evitar trencadisses" i que "s'escoltin les bases i hi hagi un diàleg fluid". Així, avança que des de la Pobla "animem a totes les seccions locals i comarcals que s'afegeixin a la nostra proposta per saber realment si ERC va unida en una direcció o una altra".  Segons Serra, "no es tracta de cap revolta, sinó de la voluntat que la direcció i les bases treballin en el mateix sentit". 

En el document, al qual ha pogut tenir accés aquest diari, els membres del partit de la Pobla expressen la creença que "les bases d'ERC, és a dir, la militància, estem molt allunyats d'aquest nou full de ruta marcat, sense ser consensuat i que sens dubte serà retallat per l'estat espanyol". Per a ells, "és un retrocés inadmissible i una manca de respecte als vots de la gent que va sortir massivament i sense por, tant l'1 d'octubre com el 21 de desembre". Segons corrobora Xavier Serra, creuen que "ningú va votar tornar enrere, sinó que vam votar implementar la República catalana". De fet, respecte de la proposta d'acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, Xavier Serra destaca que "hi ha molts punts que haurien d'estar enllestits ja, per això vam esperar els 18 mesos famosos per iniciar les estructures d'estat". Serra afegeix, tal i com també reflecteix el document, que "sabem que tot és molt complicat, però la manca de diàleg entre les bases i la direcció fa que no s'entengui el que es vol fer". Per tot plegat demanen que "mitjançant les assemblees comarcals o territorials, es marqui el full de ruta real que creiem sincerament que no és el que ha emprès la direcció del nostre partit". El president de la secció local de la Pobla es mostra convençut que és "implementant la República" que "s'eixamplarà la base social d'aquest procés, com passa cada cop que anem a les urnes".

Una carta a Junqueras
La missiva que Xavier Serra ha escrit a Oriol Junqueras també fa explícit el malestar amb el full de ruta actual. "El poc diàleg entre la direcció i les bases d'ERC està fent una escletxa perillosa", hi manifesta Serra. "Des de que no hi ets present sembla com si la direcció d'Esquerra no faci res bé. Declaracions contradictòries, rodes de premsa sense sentit. Penso que ens expliquem molt i molt malament, sincerament crec que el voler no perdre vots en està derrotant políticament", continua. Serra també hi expressa que "el poble de Catalunya és prou madur per entendre tot el que calgui" i que "abans que es converteixi en una trencadissa demanem que es posin en marxa els mecanismes democràtics que té el partit per aproximar posicions, explicar el que calgui o canviar el rumb". 

Podeu llegir aquí la carta a Oriol Junqueras 

Podeu consultar en aquest enllaç el document aprovat per la secció local d'ERC a la Pobla de Lillet