Equipaments

El Cap del Pla estrena la pista esportiva després d'haver-ne decidit la ubicació amb una consulta popular

La regidora de barris i colònies de Gironella, Sílvia Corbera, explica que l'actuació respon a una demanda històrica dels veïns

per Redacció , Berga, 13 de març de 2018 a les 09:30 |
Pista esportiva del barri de Cap del Pla, a Gironella | Ajuntament de Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El barri del Cap del Pla ja disposa de pista esportiva. Aquest cap de setmana s'ha inaugurat el nou equipament amb la presència de l'alcalde de Gironella, David Font, membres de l'equip de govern, i veïns. Durant la jornada festiva, celebrada dissabte a la tarda, veïns del barri van poder estrenar el nou equipament amb partits de futbol, bàsquet i diversos jocs. La regidora de barris i colònies, Sílvia Corbera, explica que l'actuació respon a una demanda històrica dels veïns, ja que Cap del Pla era un dels barris fora del nucli de Gironella que no disposava d'aquest equipament. A més, també destaca la implicació i participació dels veïns en la consulta popular per a decidir-ne la ubicació.
 
Les obres de construcció de la nova pista van començar el passat mes de novembre i han tingut un cost de 57.737,50 euros. L'actuació ha implicat la preparació del terreny, la pavimentació i la instal·lació lumínica. La pista disposa de porteries, cistelles de bàsquet, bancs, i una xarxa per evitar la pèrdua de pilotes. L'equipament s'ha construït a la zona del cementiri, de titularitat municipal i qualificada per a construir-hi una pista esportiva.
 
Consulta popular
El passat mes de maig els veïns de la zona van votar en una consulta popular la ubicació de la nova pista. Un total de 159 persones van participar-hi, el que representa un 37,76% de la participació. A la consulta hi tenien dret a vot 421 persones, que són totes les empadronades al barri abans del 31 de desembre de 2016 majors de 16 anys el dia d'inici de la consulta.

 

Participació