La Pobla reprèn el projecte del pont que enllaçarà amb les Coromines

La infraestructura creuarà el riu Arija des dels camps situats al costat de la gasolinera

Redacció
12 de desembre del 2014
Actualitzat el 13 de desembre a les 11:32h
Barri de les Coromines
Barri de les Coromines

Vista del barri de les Coromines des del Firal Foto: JM Morales


El pont que enllaçarà la carretera B-402 amb el barri de les Coromines serà properament una realitat. Ho ha explicat aquest divendres a NacióBerguedà l'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, després que fa pocs dies tornés a plantejar el projecte al president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. 

Segons ha afirmat Linares, ja s'està treballant per tenir enllestit el projecte executiu de l'obra -que forma part del Pla de Barris- i es preveu que a principis d'any es puguin tenir novetats. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona s'ha mostrat predisposada a col·laborar en el projecte, que també inclou un aparcament.

Aquest pont, que realitzaria les funcions d'una ronda, permetrà un nou accés a un dels barris amb més dificultats viàries de la Pobla, i unirà el camp de Ca l'Elies -al costat de la gasolinera- amb les Coromines. Aquest barri és un dels quatre que conformen el municipi i està separat de la resta pel Llobregat i l'Arija. Els seus orígens daten del segle XVIII i està format, bàsicament per carrers paral·lels, amb cases no gaire grans i estretes.

Pel que fa al pressupost de tot el projecte, en un principi es va establir en 6,5 milions d'euros, la meitat dels quals els pagaria l'Ajuntament i l'altra la Generalitat. Tot i això, Linares ha precisat que el cost real no se sabrà fins que no s'hagi realitzat el projecte executiu.