La xarxa de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani es reuneix al Berguedà

Tots els socis del projecte provinents de cinc països es reuniran a Saldes, a la falda del Pedraforca, del 20 al 23 de març

per Redacció , Berga, 12 de març de 2018 a les 15:39 |
El Pedraforca forma part de la projecte de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani. | Centre Excursionista de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Berguedà acollirà del 20 al 23 de març el tercer Seminari Internacional del projecte de Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani (EMbleMatiC). Hi assistiran tots els socis del projecte provinents de les regions dels cinc països i nou muntanyes emblemàtiques que participen en el projecte, entre les quals hi ha el Pedraforca, la Serra de Tramuntana, el Canigó i Sainte-Victoire (França), l’Olympus i Ida (Grècia), Etna i el Gran Sasso (Itàlia) i Cika (Albània). 

Dimarts 20 de març, de 9 a 10 del matí, es celebrarà la benvinguda i presentació del seminari a l’Hostal Pedraforca de Saldes amb la presència del president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas i el cap de files del projecte, Alain Gensane. Dijous 22 de març hi haurà una visita de camp durant tot el dia amb càrrecs electes francesos i catalans, i divendres 23 de març es farà la cloenda, també a l’Hostal Pedraforca de Saldes amb David Font i Moisès Masanas. 


El segon seminari internacional del projecte va celebrar-se el 2017 al Gran Soasso (Itàlia). Aquesta Xarxa es va iniciar l'any 2013 sota la iniciativa de tres zones rurals de França, Grècia i Bulgària que treballen en el marc dels programes locals Leader (finançats pel  Fons Agrícola Europeu del  Desenvolupament Rural).

 

Participació