VÍDEO Més de 100 vehicles assistiran a la 24a trobada de cotxes militars al Guixaró

Els participants són persones d'arreu de Catalunya i també vingudes des de les Illes Balears, el País Basc, Navarra, Castelló i França

Pilar Màrquez Ambròs
09 de març del 2018
Actualitzat a les 20:13h
Concentració de vehicles militars al Guixaró, en una imatge d'arxiu.
Concentració de vehicles militars al Guixaró, en una imatge d'arxiu.
El Guixaró es tornarà a omplir diumenge de vehicles militars d'època en la 24a edició d'una trobada internacional que es fa des de l'any 1995. "Hi haurà més de 100 vehicles militars i uns 70 cotxes clàssics amb persones vingudes des de diversos punts no només de Catalunya, sinó que també de Mallorca, Menorca, Eivissa, Sant Sebastià, Navarra, Castelló i França", segons ha explicat a NacióBerguedà Ferran Sibila, que és coordinador de l'activitat.

El més d'un centenar de vehicles militars es podran veure aquest diumenge 11 de març, a l'antiga colònia industrial del Guixaró, però com cada any la trobada dels amants d'aquests cotxes va molt més enllà i comença uns dies abans. L'organització ha plantejat així diverses etapes per visitar la comarca entre els dies 8 i 11 de març. Per exemple, segons manifesta Sibila, aquest dijous alguns dels participants ja van fer dos recorreguts per la comarca, matí i tarda, en què hi van assistir 72 persones i 35 vehicles. Aquest divendres i dissabte, els propietaris de vehicles militars antics continuen realitzant diferents itineraris turístics per conèixer la zona. 

Entre les persones que porten fins al Berguedà els seus vehicles, que són autèntiques peces de col·leccionista, n'hi ha que "fa molts anys que hi participen, n'hi ha que han vingut cada any o que fa 21 o 18 anys que ens acompanyen", ha posat en valor Ferran Sibila. "Ens fa molta il·lusió que aquesta sigui la 24a edició, i fins i tot s'ha dit de fer alguna cosa especial l'any que ve", ha afegit. 




En la programació d'activitats prevista diumenge al Guixaró hi ha el mercat de peces per a vehicles d'època i militars, que també va dirigit a brocanters i col·leccionistes, i que es posarà en marxa a les 10 del matí. També es farà un esmorzar que serà gratuït pels conductors i costarà 5 euros als acompanyants. Es tracta, segons Sibila, de la concentració d'aquestes característiques més gran que es fa a l'estat espanyol.