L'ACEB defensa una millor digitalització a la petita i mitjana empresa del territori

Josep Fígols aprofita una sessió conjunta amb la Fepime per recordar que l'inici de les obres al polígon d'Olvan és encara una necessitat pendent

Pilar Màrquez Ambròs
08 de març del 2018
Actualitzat a les 20:37h
Reunió entre la Federació de Petites  i Mitjanes Empreses (Fepime) i l'ACEB.
Reunió entre la Federació de Petites i Mitjanes Empreses (Fepime) i l'ACEB. | Pilar Màrquez Ambròs
La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Fepime) ha celebrat aquest dijous a la tarda a Berga una sessió de treball del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana Empresa centrada en la digitalització. L'activitat s'ha dut a terme en una jornada que ha tingut lloc a la seu de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) aquesta tarda. La presidenta de la Fepime, Helena de Felipe, hi ha proposat que "totes les inversions que faci una empresa per digitalitzar-se, siguin una part desgravable dels nostres impostos". Un factor que ha recordat que "és una iniciativa" que planteja la federació de petites empreses.

Per la seva banda, el president de l'ACEB, Josep Fígols, ha posat en valor "diverses necessitats" dels empresaris de la comarca "que no s'estan atenent correctament", com per exemple la millora de les infraestructures o la necessitat de més formació. A banda, de la petició de més subvencions i ajudes per a l'exportació i internacionalització. "Es farà un resum d'aquestes necessitats i llavors s'inclourà en un document, on es donarà rellevància a les aportacions de tothom", ha avançat Fígols. 

De Felipe ha subratllat que només un 18% de les microempreses tenen pla de digitalització, mentre que en les Pimes de més de 10 treballadors la xifra arriba al 50%. L'objectiu de la presència de la presidenta de la Fepime a les sessions que es fan arreu del país és poder escoltar de primera mà les necessitats i les propostes dels empresaris per tal d’elaborar un document "que ens permeti detectar les problemàtiques que afecten a l’activitat empresarial de cada territori i sector", ha dit. 

En total, a la taula rodona hi han participat una vintena d'empresaris de la comarca, amb molta presència de dones. La Fepime té com a objectiu realitzar aquest tipus de sessions a una vintena de ciutats més de Catalunya. "Ens preocupa la digitalització perquè la competitivitat s'hi veu molt afectada", ha puntualitzat De Felipe.  

El polígon d'Olvan, una petició dels empresaris que es manté pendent

Fígols ha aprofitat per reivindicar una petició recurrent dels empresaris de la comarca: "la necessitat que s'inicïi la construcció del polígon d'Olvan, són molts anys pendents de l'inici, i hi ha molta demanda de sòl industrial per aquests terrenys. Tant quant a llocs de treball com per l'activitat econòmica que comportaria, ha de ser una deles prioritats", ha comentat el president de l'ACEB. 

La importància de les dones al món empresarial

Helena de Felipe i Josep Fígols, han destacat que la jornada coincidia amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. "La taula de treball estarà formada volgudament per una majoria de dones empresàries del Berguedà", ha posat en valor Fígols, que ha afegit que "les aportacions de la dona en el món local i empresarial són molt importants i actualment no es tenen suficientment en compte, per això hem muntat també aquesta sessió". Helena de Felipe ha destacat la importància que tenen les empresàries i ha recordat que ella mateixa va presidir l'Associació Catalana d'Empresàries i Executives de Catalunya durant vuit anys. 
 
Empresàries presents a la taula rodona, aquest dijous a la seu de l'ACEB | Pilar Màrquez 
Arxivat a