La noruega Thea Louise Stjernesund guanya la primera prova de gegant de la Copa d'Europa a La Molina

Stjernesund s'ha proclamat campiona. El segon lloc ha anat per a la també noruega Kristine Gjelsten Haugen i el tercer lloc ha estat per a la suïssa Rahel Kopp.

Redacció
08 de març del 2018
Actualitzat a les 18:35h
Stjernesund, avui a l'estadi Catalunya-Cerdanya de La Molina, on s'ha proclamat campiona
Stjernesund, avui a l'estadi Catalunya-Cerdanya de La Molina, on s'ha proclamat campiona | Oriol Molas

Júlia Bargalló, avui 23a a La Molina Foto: Oriol Molas

 

La primera prova de gegant femení del circuit europeu d'esquí alpí s'ha desenvolupat amb èxit a l'estació propietat del Grup FGC. La jornada s'ha iniciat sota una bona meteorologia. L'equip de pista ha estat treballant durant el transcurs de la competició per tal de mantenir les millors condicions del traçat per a les esquiadores, que han fet una valoració molt positiva.
 
La noruega Thea Louise Stjernesund (2:16,96) s’ha proclamat campiona de la primera prova de gegant de la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí, competició que s'ha disputat aquest matí a l'estació de La Molina. En la primera mànega ha baixat en un temps de 1:07,79 i en la segona, en 1:09,17.
 
La guanyadora ha comentat després de creuar la meta en primera posició que "la carrera a La Molina ha estat dura perquè la neu exigia treballar molt però d'altra banda m'ha encantat aquesta pista que té de tot: dos murs potents i diversos plans i pendents mitjanes que la fan molt divertida". La noruega ha afirmat que "aquesta victòria m’ha ajudat moltíssim a millorar el meu rànquing a la Copa d'Europa de GS i m'he col·locat segona amb 336 punts". L'esquiadora de Hakadal ha aconseguit tres podis en el circuit continental aquest hivern.
 
La també noruega Kristine Gjelsten Haugen (2:17,77) s'ha endut el segon premi, després de fer dues baixades espectaculars. En la primera mànega s’ha posicionat en primera posició, amb un temps de 1:07,50, i en la segona baixada ha quedat segona, 1:10,27. La tercera classificada ha estat la suïssa Rahel Kopp (2:17,91), que ha fet un gran paper en ambdues ocasions, en quedar tercera: 1:08,55 en la primera mànega i 1:09,36 en la segona.
 
En total han participat 52 corredores, de les quals han finalitzat 42, provinents de 12 països: Argentina (2), Àustria (8), Espanya (7), Eslovènia (2), França (8), Gran Bretanya (1), Itàlia (9), Noruega (4), Polònia (1), República Txeca (1), Suïssa (7) i Suècia (2).
 
Esquiadores de la RFEDI i els centres de tecnificació

Pel que fa a les esportistes de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) els resultats han estat bons per a Júlia Bargalló, 23a; Núria Pau 26a. Bargalló, esquiadora formada a la Val d’Aran ha aconseguit la millor classificació en una Copa d’Europa amb aquesta posició 23 i el primer que ha comentat en entrar a meta ha estat “avui he fet dues mànegues irregulars i m’ha sortit una cursa correcte, al GS de demà espero que tot em surti bé i entrar en el Top 20”.
 
Per la seva banda, Núria Pau, esquiadora formada a La Molina ha explicat que “la primera mànega m’ha anat molt bé i he quedat la 21ª però algunes errades a la segona mànega m’han fet acabar finalment la 26ª”. L’esquiadora de Ribes de Freser ha explicat que “és un plaer fer unes Copes d’Europa a casa en una pista tan espectacular, amb una organització tan bolcada i amb la meva gent animant-me”.
 
Les altres participants espanyoles han estat Anna Esteve de RFEDI, que no ha aconseguit acabar la primera mànega. En el cas de les quatre corredores de centres de tecnificació, Sofia Gandarias, 40a; Irene Álvarez, 41a; Celia Abad, 42a i Inda Garin ha estat DNF en la primera baixada.
 
Demà, segona prova de gegant femenina

Divendres 9 de març es disputarà la segona prova de gegant femenina, en què competiran les esportistes de la RFEDI Júlia Bargalló (22 anys), Núria Pau (24 anys) i Anna Esteve (20 anys), així com també les cinc esquiadores de centres de tecnificació: Mirentxu Miquel (19 anys), Sofia Gandarias (21 anys), Irene Álvarez (17 anys), Celia Abad (17 anys) i Inda Garin (25 anys).
 
Programa de cursa:
 
Divendres 9 de març
9.30 - 11.30 h: Carrera
12.30 h: Entrega de premis