Un piquet recorre el centre de Berga al crit de «vaga feminista» i «8 de març, vaga de totes»

Una vuitantena de persones es concentren de bon matí a la plaça de les Fonts amb consignes reivindicatives

Pilar Màrquez Ambròs
08 de març del 2018
Actualitzat a les 17:10h
Manifestació feminista a Berga.
Manifestació feminista a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Un piquet recorre aquest matí i fins a les 12 del migdia el centre de Berga per reivindicar la vaga feminista d'aquest 8 de març i conscienciar-ne a la ciutadania. Una vuitantena de persones, la majoria dones, però també homes, s'han concentrat de bon matí a la plaça de les Fonts amb consignes i pancartes que cridaven a l'aturada. La concentració, entre d'altres amb el suport del Sindicat d'Activitats Diverses de Berga adherit a la CGT Catalunya, s'ha desplaçat sense incidents fins al passeig de la Pau amb crits de "vaga feminista" i "8 de març, la vaga de totes". Des d'aquest punt, on la majoria de comerços, bars  i establiments de restauració seguien oberts, el grup de manifestants ha continuat el recorregut per la resta de la ciutat. 

El manifest inicial, en què s'ha explicat que es mourien per Berga per fer sentir "ben alt i fort" a la ciutat les reivindicacions de les dones i que ho farien juntes i cantant cançons (les lletres punyents d'algunes d'elles s'han repartit en un fulletó abans de començar), ha estat motiu d'aplaudiments. A la rotonda on hi ha el monument de la Patum, s'hi ha mantingut tot el matí una pancarta que anima a "la vaga general de 24 hores".  
  La incidència de la vaga a la ciutat és desigual amb botigues i establiments oberts, però no sempre amb la presència de totes les treballadores. 
 
Manifestants per a la vaga feminista, a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs

A les 12 del migdia, serà el moment de la lectura d'un manifest a la plaça de Sant Joan, a prop del punt inicial de la manifestació. Més tard, hi haurà vermut i dinar. D'altra banda, a les 3 de la tarda, Fatiha El Mouali oferirà al Teatre Patronat la xerrada "Ser dona i marroquina a Catalunya", amb l'organització de Càritas. A les 5, hi haurà un debat obert "entre dones i per a dones, a la plaça de les Fonts, i a les 6 de la tarda, al Casal Cívic, Fatiha El Mouali parlarà de "Gènere i orígen, reptes d'una dona immigrada", amb el suport de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). 

 
Arxivat a