El PDECat reclama que Puig-reig recuperi el túnel de l'antic camí del carrilet de Cal Marçal

L'alcalde diu que es milloraran trams de la via però que l'actuació en aquest punt tindria un cost molt elevat i abans caldrà fer-ne una memòria tècnica

Pilar Màrquez Ambròs
07 de març del 2018
Actualitzat a les 19:41h
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària a Puig-reig.
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària a Puig-reig. | Ajuntament de Puig-reig
L'estat d'alguns dels camins del poble va marcar dimarts al vespre a Puig-reig la discussió més destacada d'un ple municipal de tràmit que tenia només tres punts a l'ordre del dia. La regidora del grup del PDECat, a l'oposició, Maria Carme Rosell, va demanar recuperar el túnel de l'antic camí del carrilet de Cal Marçal. "Hi ha el propòsit d'arreglar el camí, però ens han arribat notícies que el túnel que hi ha i que travessa la carretera per sota no s'obrirà", va alertar Rosell. "Si s'obre el túnel també s'obre una nova oportunitat", va valorar Rosell, que va afegir que així "hi hauria la possibilitat de passejar-hi a peu o en bicicleta sense passar per la carretera". Rosell va demanar que es replantegi "o si més no s'estudiï" arreglar el túnel "que alguna vegada ja s'havia obert". El camí de l'antic carrilet es troba dividit en dos a Cal Marçal per la impossibilitat d'utilitzar el túnel que permetria travessar la carretera per sota. 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, va explicar al ple que "no és que s'hagi abandonat aquesta qüestió" sinó que hi ha "un tema econòmic" que n'impedeix l'actuació. "El pressupost que hi ha és el que hi ha, i fer allò per qüestions tècniques tindria un cost bastant elevat, tal com vam parlar amb l'arquitecte Ramon Escalé", va ressaltar. Segons Altarriba, "es pot plantejar i s'ha de plantejar" però "amb el pressupost que hi ha aquest any no n'hi havia prou". 

Josep Maria Altarriba ha afirmat aquest dimecres a NacióBerguedà que el 2018 hi ha previst actuar en la neteja d'un tram del camí de l'antic carrilet al seu pas per Cal Marçal, i que també s'arreglaran les baranes i es farà una actuació a l'alçada del pont on el camí agafa ja direcció a Cal Vidal. A més, s'actuarà en la neteja de l'entorn de la Font de la Granja. D'altra banda, la millora paisatgística de Cal Marçal, l'actuació a la carretera i al passeig està valorada als comptes de 2018 amb una partida de 14.997 euros. 

"La intervenció al túnel és complexa tècnicament i aquest any no es farà", ha detallat Altarriba. Si bé l'alcalde ha avançat que hi ha plans per encarregar una memòria tècnica que en defineixi el cost per estudiar-ho per més endavant. "És que estem parlant d'una inversió molt important, per qüestions tècniques obrir el túnel tindria un cost bastant elevat", segons Altarriba. "Probablement s'haurien de reforçar els vorals i també hi passen unes canonades que porten l'aigua a Cal Vidal", ha fet notar el batlle puig-reigenc.

Aconseguir que la Via Blava del Llobregat inclogui el traçat

Al plenari de dimarts, Josep Maria Altarriba va dir que l'equip de Govern està també a l'espera de quin serà el traçat definitiu del projecte turístic de la Via Blava del Llobregat, "perquè si s'escull aquest traçat de Cal Marçal, la inversió no l'hauria de fer l'Ajuntament de Puig-reig, sinó que hi quedaria inclosa". La iniciativa de les Vies Blaves preveu arreglar més de 250 quilòmetres de camins que permetran resseguir a cavall, en bicicleta o a peu les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia per un valor total de 45 milions d'euros.

"De moment és una suposició perquè el projecte encara no té marcats els recorreguts", segons Altarriba. 

Una brigada comarcal treballarà al camí de les colònies

"Han caigut tres arbres al camí que va de Cal Pons a Cal Casas per sota el riu", va alertar també al plenari Maria Carme Rosell. Altarriba va assegurar al respecte que "el Consell Comarcal en va fer una primera actuació de manteniment" i que ara hi ha en marxa a nivell comarcal una brigada de 16 persones, contractades a través d'un pla d'ocupació, que s'ocuparà d'arranjar i treballar al Camí de les colònies, que l'inclou. 

Reunió per explicar els pressupostos als veïns, divendres

Divendres a Puig-reig hi haurà una reunió informativa per als veïns en què es detallarà el pressupost de 2018. L'acte es farà a les 8 del vespre a la sala d'actes Ramon Llobet. S'hi convida tothom per tal de detallar els projectes i inversions que es portaran a terme aquest any. 

En els punts inclosos a la convocatòria de sessió de ple dimarts es va aprovar donar nom a un nou carrer situat de manera perpendicular al carrer d'Anselm Clavé. Per unanimitat, va acordar-se que la nova via serà a partir d'ara el carrer Camí de la Serra. També va donar-se el vistiplau a la convocatòria per a les subvencions a entitats i associacions locals sense ànim de lucre, acordant com a modificació rellevant que a partir d'ara també puguin subvencionar-se les despeses relatives a la compra de material. 
 
Arxivat a