L'Ajuntament de Berga estableix serveis mínims per a la vaga feminista

El consistori determina que aquest dijous hi haurà almenys un terç dels professors a l'Escola Bressol Flor de Neu i a l'Escola Municipal de Música

Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat el 08 de març a les 10:51h
Pintada feminista en un carrer d'un municipi del país.
Pintada feminista en un carrer d'un municipi del país. | Adrià Costa
L'Ajuntament de Berga ha establert serveis mínims per a la vaga general feminista de dijous 8 de març. Es tracta d'una aturada per reivindicar les desigualtats que es produeixen entre dones i homes en l'àmbit laboral, la formació, les cures, el consum i les violències de gènere. La convocatòria és tant per a dones com per a homes i es realitzarà en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona establert per l'ONU l'any 1975. 

Algunes de les organitzacions que convoquen la vaga proposen aturades de 24 hores, mentre que d'altres contemplen aturades per torns de dues hores. Davant de la convocatòria de vaga que afectarà les activitats de tots els empleats de l'Administració Pública, l'Ajuntament de Berga ha establert "el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat" durant la jornada de vaga convocada per aquest dijous, segons ha informat l'equip de Govern aquest dimecres al migdia en un comunicat.  

Els serveis mínims establerts constaran d'una persona que assumirà les funcions de la secretaria municipal i d'un administratiu a l'àrea de Secretari del consistori. A més, als serveis del departament de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) i a l'àrea de Benestar Social hi haurà també un treballador o treballadora. 

L'àrea de manteniment de la ciutat tindrà dos operaris o oficials de la brigada, i així mateix hi haurà dues persones al registre general i una persona a les instal·lacions esportives municipals. 

Es regula el personal a l'escola bressol, l'escola de música i la biblioteca

Pel que fa d'altres serveis, a l'Escola Bressol Flor de Neu caldrà que hi treballin un terç dels educadors (3 persones) i un treballador més al servei de menjador. Així mateix, a l'Escola Municipal de Música de Berga hi haurà una persona a la direcció, una persona com a cap d'estudis, una persona a secretaria i també un terç del professorat (6 persones). 

A la Biblioteca Ramon Vinyes, els serveis mínims seran d'una persona. Mentre que el Cos de la Policia Local, de conformitat amb l'establert en l'article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, no podrà exercir en cap cas el dret de vaga. 
 
Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l'Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l'assistència de treballadores i treballadors en cada cas. Per exemple, es registraran aturades de dues hores en el servei de neteja dels edificis municipals. Concretament, se suprimiran les tasques de neteja dels pavellons d'esports, l'Escola de Música i l'edifici de l'antic hospital, situat a la plaça del Doctor Saló, des de les 11 del matí fins a la 1 del migdia. 
Arxivat a