La riera de Merlès tindrà una ordenança sancionadora

Es portarà a terme un Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge a la riera

Redacció
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 18:12h

La Riera de Merlès. Foto: Turisme Lluçanès


Després d'anys de posar en valor l'espai natural de la riera de Merlès i destacar-ne possibles amenaces pel que fa a la flora i la fauna, les administracions públiques i privats han acordat finalment un full de ruta per a la conservació d'aquesta riera. Així ho ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), en un document que estarà vigent els propers cinc anys i que estableix un conjunt d'11 actuacions concretes per a preservar aquest entorn. 

Entre aquestes, el document inclou un Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge de la totalitat de la Riera, des del seu naixement a les Llosses (Ripollès) i Sant Jaume de Frontanyà, fins a la desembocadura a Puig-reig i Gaià (Bages). A més, també estableix una ordenança de civisme amb facultat sancionadora, la destinació d'àrees restringides i l'habilitació d'espais d'estacionament pels visitants, entre d'altres. Val a dir, que algunes d'aquestes accions ja s'havien començat a portar a terme aquest estiu, amb una millora de la senyalització. 

A la reunió que es va realitzar aquest dimecres amb tots els agents implicats, també es van posar sobre la taula les principals problemàtiques que pateix la riera, i l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona va manifestar la seva preocupació sobre els efectes de les espècies invasores
 

Exposició sobre les espècies invasores a la riera de Merlès Foto: ADBerguedà