Núria Picas és a punt per creuar els Alps amb esquís de muntanya

L'atleta de Berga ultima els detalls que la portaran del 17 de març a finals d'abril a intentar finalitzar 1.947 quilòmetres de ruta

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 17:13h
Núria Picas assegura que està preparada per travessar els Alps d'est a oest.
Núria Picas assegura que està preparada per travessar els Alps d'est a oest. | David Ariño
Núria Picas ultima aquests dies els darrers detalls per viatjar la setmana vinent a Àustria, on començarà el seu proper repte: creuar els Alps d'est a oest. La sortida serà des de la ciutat de Viena i es preveu que Picas, juntament amb sis atletes més, arribi a Niça 38 dies després.

Sota el nom de Der Lange Weg, l'esportista catalana ha estat una de les escollides de l'organització per completar aquesta difícil travessa de muntanya. L'acompanyaran la italiana Tamara Lunger amb la que ja va compartir expedicions a l'Himàlaia, l'alemany Philip Reiter, els americans Janelle Smiley i Mark Smiley, l'austríac David Wallmann i el suís Bernhard Hug.
 
El dia 17 de març es donarà el tret de sortida aquest ambiciós projecte que intenta repetir la gesta que van aconseguir quatre alpinistes l'any 1971, quan van aconseguir travessar els Alps en 40 dies i deixant enrere 85.510 metres de desnivell positiu i 1.947 quilòmetres de ruta. De fet, l'única condició que posa l'organització del Red Bull Der Lange Weg és aquesta: que es repeteixi la mateixa ruta que van seguir en l'anterior fita i que arribin un mínim de 4 esportistes fins al final.
 
"Estic molt il·lusionada amb el projecte. Des de l'organització del repte se'm va proposar formar part d'aquest equip de set persones que intentarem repetir la proesa de l'any 1971 i espero estar a l'altura dels companys. És un equip molt heterogeni, on cadascú aportarà la seva experiència professional i personal", ha explicat Núria Picas.
 
La intenció del projecte és que els esportistes aconsegueixin el repte en menys de 40 dies, cosa que suposaria fer uns 48 quilometres al dia amb 2.013 metres de desnivell positiu per etapa, i passant per llocs tan emblemàtics com el cim més alt d'Àustria, el Grosclockner amb 3.798 metres d'alt, el Piz Palü amb 3.900 metres, el Pic Dufour amb 4.634 metres o el cim més alt dels Alps, el Montblanc amb 4.808 metres.
 
A través de la pàgina web de www.redbull.com/derlangeweg es podrà seguir el dia a dia d'aquests set esportistes i la seva situació geogràfica dins la travessa més llarga del món en esquí de muntanya. Des de l'organització també facilitaran contingut multimèdia durant el repte a través del seu Content Pool.