Xavier Caballol s'endú tres bronzes al Campionat d'Espanya de ciclisme adaptat en pista

El proper objectiu del berguedà és disputar la Volta a Eivissa en BTT que es fa per Setmana Santa

Pilar Màrquez Ambròs
06 de març del 2018
Actualitzat a la 13:49h
Xavier Caballol amb els seus companys d'equip, Israel González i Ivan Blanco.
Xavier Caballol amb els seus companys d'equip, Israel González i Ivan Blanco. | Cedida
El ciclista berguedà Xavier Caballol s'ha endut tres bronzes al Campionat d'Espanya de ciclisme adaptat en pista que va celebrar-se el passat cap de setmana. "Estic molt content i molt satisfet, la veritat és que creia que no arribava tan bé de forma com l'any passat quan vaig disputar la Titan Desert, però finalment ha anat molt bé". Amb aquestes paraules Xavier Caballol ha explicat aquest dimarts a NacióBerguedà les seves sensacions abans i després de la competició. Caballol ha pujat al tercer lloc del podi en tres de les quatre curses disputades. 

L'atleta berguedà, que en aquesta competició estatal representava la selecció catalana amb d'altres companys, va aconseguir la tercera posició en la prova de persecució i en quilòmetre, així com en la prova per equips. "A la prova per equips vam córrer tres persones i vam quedar a molt poca distància dels quarts", ha apuntat Caballol. Els seus companys d'equip van ser Israel González i Ivan Blanco. "La prova en quilòmetre és totalment explosiva però vaig aconseguir un bon temps i tant en aquesta com en la de persecució - en què has de fer 12 voltes - vaig quedar a poca distància del segon", ha detallat l'atleta que l'any 2007 va perdre una cama en un accident de moto.
 
Xavier Caballol va aconseguir pujar al podi en tres de les quatre proves disputades.

El berguedà ja va fer un bon paper l'any passat al Campionat d'Espanya de ciclisme adaptat en pista, que enguany s'ha tornat a celebrar dissabte i diumenge a la localitat madrilenya de Galapar. Caballol ja ha sorprès més d'una vegada sobre la seva bici, com quan fa poc menys d'un any va participar a la Titan Desert MTB Marathon, una duríssima cursa en bicicleta en què, durant sis dies, va recórrer 630 quilòmetres i que està inspirada en la filosofia del París-Dakar pel Sàhara marroquí.
 
La volta a Eivissa, proper objectiu

El proper objectiu de Xavier Caballol, que forma part del Genesis Cycling Team, és disputar la Volta a Eivissa en BTT que es fa per Setmana Santa.

Es tracta de tres dies de prova en què en cada jornada es fan entre 60 i 80 quilòmetres i que fa molta il·lusió a Caballol: "Quan vaig dir participar-hi, hi ha qui ha tingut els seus dubtes pel fet que em falta una cama, però ja m'han expressat que els fa molta gràcia tenir-me allà", ha comentat Caballol. El berguedà també es proposa ser al maig als Campionats d'Espanya de carretera.  
 
Xavier Caballol durant una de les proves.