Infraestructures

Viladomiu Nou recupera l’antic vial d’accés a la colònia amb la presència de Josep Rull

L'accés estava tancat des de fa 10 anys a causa d'una esllavissada que va produir-se el novembre de 2008

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 5 de març de 2018 a les 12:53 |
Els veïns van recuperar diumenge l'antic vial d'accés a Viladomiu Nou, amb la presència de l'alcalde, David Font, i Josep Rull. | Ajuntament de Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els veïns de Viladomiu Nou han pogut estrenar aquest diumenge el recuperat vial que havia estat l'accés principal a la colònia tèxtil i que estava tancat des de fa deu anys, a causa d'una esllavissada que va produir-se el novembre de l'any 2008.Les roques d'un vell talús van precipitar-se llavors sobre el vial d'accés de l'antiga C-1411 i el risc de nous despreniments va obligar a tancar-lo. Ara el nou vial, que serveix com a via de sortida de vehicles de la colònia, disposa també d'una zona per a vianants i ciclistes.

A l'acte d'obertura, que va fer-se aquest diumenge al matí, va assistir-hi el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat cessat pel Govern espanyol, Josep Rull. Rull va gestionar l'estiu del 2017 la cessió del vial a l'ajuntament perquè es pogués fer l'obra d'arranjament i recuperar-lo.

Josep Rull i David Font, diumenge.


L'alcalde de Gironella, David Font, també present en l'obertura del vial, ha destacat al respecte que la recuperació del vial era una acció reclamada pels veïns, i que la seva obertura ha permès normalitzar la situació del vial tallat des del 2008. Font també ha destacat la voluntat de l’ajuntament per a què la zona pogués connectar amb Viladomiu Vell, però també amb tot el municipi, i que fos tanmateix accessible per a vianants i ciclistes.

94.000 euros de cost


L’actuació ha consistit en fer l’arranjament del talús per evitar el despreniment de roques cap a la calçada, i així reduir el risc d’esllavissades. A més, s’ha creat una zona per vianants i ciclistes separada de la carretera i dotada d’il·luminació, i s’ha obert com a via de sortida de vehicles de Viladomiu Nou. L’obra ha costat 94.000 euros i s’ha rebut una ajuda de la Diputació de Barcelona de 47.000 euros.

 

Participació