Quim Masferrer i Bruno Oro seran els plats forts de la programació de primavera del Teatre de l'Ametlla

L'Associació Cultural Esplai ha configurat un cartell de luxe combinant obres professionals i també amateurs

Pilar Màrquez Ambròs
05 de març del 2018
Actualitzat el 10 de març a les 16:40h
L'actor Quim Masferrer, en una imatge d'arxiu.
L'actor Quim Masferrer, en una imatge d'arxiu. | Arxiu
Fins a set espectacles s'escenificaran enguany entre els mesos de març i juny al Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola. Però enguany hi haurà dues estrenes de luxe: 'Bona gent', un monòleg de Quim Masferrer, el 16 i 17 de març; i 'Immortal', el primer monòleg de Bruno Oro, el 18 d'abril.

Els joves Pol Escudé, Marc Fité i Rubèn Victòria han presentat recentment als mitjans el programa teatral de primavera, que torna a aquesta petita població del Berguedà per cinquè any consecutiu. Els responsables de l'Associació Cultural Espai destaquen que el nucli vol fer del seu teatre "un punt de trobada cultural obert a tothom" i que aposten per una "oferta amb espectacles teatrals de diversos formats pensats per a tot tipus de públic". A més, recorden que durant les representacions nadalenques dels Pastorets "es veia difícil fer una programació de primavera que pogués estar a l'alçada de les últimes" per "l'elevat cost ecònomic", però que "l'enhorabona" de ser premiats amb La Grossa ha aconseguit renovar els ànims "per seguir programant i fer-la grossa". 

Un cartell per a tots els gustos, del 16 de març al 9 de juny

L'aposta de l'entitat cultural ametllenca és continuar "combinant" companyies professionals i amateurs. Un dels plats grossos serà l'espectacle d'algú que és molt estimat a la població: Quim Masferrer. L'actor, que fa ben poc que s'ha acomiadat del seu popular programa televisiu, farà doblet. Actuarà el divendres 16 i el dissabte 17 de març, a les 10 de la nit. Inicialment el xou de Masferrer "s'havia programat el 17 de març per inaugurar la temporada i celebrar la Grossa, però l'elevada petició d'entrades ens va fer obrir una segona sessió el divendres 16", expliquen els responsables de l'associació cultural. Els ametllencs seran els primers que podran gaudir del monòleg 'Bona Gent' de Masferrer, que estrena obra sobre l'escenari berguedà. 

Qui també estrenarà espectacle a l'Ametlla de Merola serà Bruno Oro el 18 d'abril, a les 10 de la nit. 'Immortal' és el debut en solitari de l'actor a través d'un monòleg i diversos personatges. L'obra s'emmarcarà dins els actes de la Festa de l'Arbre de la població. 

D'altres companyies i actors, però, també passaran pel teatre. Roc Esquius i Sergi Belbel hi portaran 'Sàpiens' el 25 de març, a les 6 de la tarda. L'obra original d'Esquius i dirigida per Belbel arribarà directament de la sala Flyhard de Barcelona i ho farà amb Mireia Portas (Polònia) i Enric Cambray al repartiment, en una obra on un conseller de Salut molt "sàpiens" conversa amb una noia que trasbalsarà la seva vida i tot el que ell representa. 

El 5 d'abril, a dos quarts de 10 del vespre, serà el torn del Grup Escènic Juvenil Esplai, amb la comèdia 'El Narcís s'ha tornat boig', i el 13 d'abril Sergi Mateu hi escenificarà 'Puig i Cadafalch, un croquis', un monòleg dramatitzat de la vessant més humana del polític en col·laboració amb l'XTAC. 

Finalment, el 26 de maig, també a dos quarts de 10 del vespre, s'hi farà 'La Barca Nova' del Centre Cultural de Sant Pol de Mar, i el 9 de juny, a les 10 de la nit, serà el moment de 'Liric's' amb Josep Batlló i Guillermo Morlino. 

La compra d’entrades per a qualsevol dels espectacles es pot fer de manera anticipada a www.ametllademerola.cat o de manera presencial els matins a la guixeta del teatre.

Les butaques, encara pendents

Les mancances actuals del teatre no ha fet defallir els seus gestors que asseguren que saben que "és l'activitat del teatre la que ha de justificar la rehabilitació completa i final de l'equipament". Els responsables de l'Associació Cultural Esplai repeteixen, això sí, un desig que els és recurrent: "que aquesta programació sí, sigui la última amb cadires de plàstic".