Cabanes Pirineu i Mel·lis, guanyen el Concurs d'Idees Emprenedores

Els principals guanyadors són Sergi Fernàndez i Jaume Clotet pels seus respectius projectes

Redacció
11 de desembre del 2014
Actualitzat el 19 de desembre a les 12:53h
Els projectes Cabanes Pirineu impulsat per Sergi Fernàndez, i Mel·lis – Serveis Apícoles de Jaume Clotet han estat els guanyadors del premi a la millor idea i premi emprenedor 2014, respectivament, que ha impulsat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) per tercer any consecutiu. Així ho ha decidit el jurat format per representants de les entitats empresarials i promotores del concurs, Salvador Duarte de CTAC, Marc Vilà de Cambrabcn, Neus Viñas de l'ACEB, Laura Seuba de l'ADBerguedà, i els empresaris Pere Ballarà i Mosés González. 

Cabanes Pirineu s'ha considerat la millor idea per ser una iniciativa innovadora, sostenible i anar amb concordància amb l'entorn. En aquest sentit, s'ha valorat notablement l'ocurrència de desenvolupar un nou concepte d'allotjament turístic rural format per les tradicionals cabanes de fusta que utilitzen els nòmades a Mongòlia, així com pels anomenats tipis que usaven els indis americans. El premi d'aquesta primera categoria constava d'una distinció de 300 euros i d'un paquet de serveis valorats en 1.148€. 

Pel que fa al primer premi premi emprenedor, Clotet s'ha endut els 1.000€ i un paquet de serveis valorats en 5.118€ . En aquest cas, el jurat ha posat en valor la seva capacitat transformadora, enginy i talent per tirar endavant un negoci amb “alt grau de responsabilitat social i sostenibilitat amb el medi ambient”, així com la tasca de descoberta d'aquesta pràctica. 

Albert Navarrete, Isaac Besora i Joan Tuson han rebut el segon premi que inclou 700 euros i un paquet de serveis valorats en 2.980€ pel projecte Esport 2.0. Es tracta d'una eina informàtica que combina esport i promoció del turisme actiu, i que ha estat reconeguda pel seu caràcter innovador, d'ús de les noves tecnologies i per la seva viabilitat i aprofitament dels recursos endògens del Berguedà. 

El tercer premi emprenedor ha estat per a Anna Niurbó pel projecte turismerural.com. A Niubó se l'ha premiada amb 400€ i un paquet de serveis valorats en 2.830€ € per ser un portal de cases rurals de Catalunya d'alta qualitat amb vincles de confiança entre propietaris i clients. 
 

Per a més informació sobre els premis