El fiscal demana la inhabilitació per a Montse Venturós

El fiscal sol·licita també una multa de 540 euros

Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat el 04 de març a les 9:21h
L'alcaldessa de Berga en sortir del jutjat.
L'alcaldessa de Berga en sortir del jutjat. | Adrià Costa.
La causa contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, es torna a moure als jutjats. Ara, la Fiscalia ha demanat la seva inhabilitació durant sis mesos i una multa de 540 euros per no haver tret l'estelada del balcó de l'Ajuntament de la capital del Berguedà  en les eleccions del 27 de setembre del 2015 i en les generals del 20 de desembre del mateix any.

El jutge li manté la imputació de delicte electoral però no l'acusa de desobediència per haver fet cas omís a les dues primeres citacions judicials. El fiscal, però, es manté ferm en la causa, segons ha avançat l'AquíBerguedà. 

Venturós és alcaldessa de Berga i un dels quadres de la CUP més mediàtics del municipalisme. Està investigada per dos presumptes delictes electorals per no treure l'estelada del balcó de l'ajuntament en dues ocasions. Pels dos delictes es va negar a declarar davant del jutge de Berga, apel·lant a la desobediència.

Segons fonts judicials, en les dues citacions es va informar a Venturós de les conseqüències que podia comportar la no compareixença davant del magistrat i va ser en la darrera, el 17 d’octubre, quan el jutge va demanar un informe al fiscal, que va sol·licitar-ne la detenció. Finalment, el jutge va dictar l’ordre, que va generar polèmica i va portar la gent al carrer.
Arxivat a