Cercs torna a acollir la cursa de muntanya solidària de «Bombers amb Causa»

La prova es farà el proper 6 de maig amb dos recorreguts de 25 i 10 quilòmetres, i una cursa infantil

Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:58h
Una de les imatges recollides al calendari solidari
Una de les imatges recollides al calendari solidari | Bombers
Els Bombers de la Generalitat i l'Ajuntament de Cercs ja tenen els engranatges a punt per la cursa de muntanya solidària "Bombers amb Causa", una iniciativa solidària que destinarà tots els beneficis de les inscripcions a aquest projecte solidari. Enguany, la cursa
vol ser també un reconeixement a Rafa Arnabat, un dels impulsors del calendari solidari "Bombers amb Causa".

Després de la bona acollida de l'esdeveniment en les edicions anteriors, Sant Jordi de Cercs tornarà a acollir la cursa, el cap de setmana del 5 i 6 de maig. Enguany, la recaptació de les inscripcions es destinarà a una beca d’investigació en malalties maternoinfantils i a la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu en el marc del projecte "Bombers amb Causa". 

Amb aquesta cursa, tant els Bombers, com l’Ajuntament de Cercs volen fomentar les accions solidàries, en aquest cas, aquelles accions a través de les quals s’obtenen fons que ajuden en la investigació de les malalties infantils. El foment de la pràctica d’esports a la muntanya de forma segura, però, també és un dels objectius del projecte.

L'esdeveniment esportiu disposa de dues curses: la infantil, amb diferents distàncies segons l'edat i gratuïta, i la cursa per adults. Aquesta última serà el diumenge, dia 6 de maig, i es trobarà dividida en dues modalitats. Una cursa de 25 km amb 1.440 metres de desnivell positiu on es donarà un temps màxim de 5 hores per tal de finalitzar-la i una cursa/caminada de 10 km amb 597 metres de desnivell positiu amb un temps màxim de 3.30 hores per tal de realitzar-la.

Les inscripcions per participar en la cursa es poden fer fins el dia 3 de maig a través d'aquest web. D'altra banda, les persones que no vulguin córrer la cursa però que estiguin interessades a fer la seva aportació econòmica amb el projecte, poden optar per la modalitat Dorsal 0, que permet destinar la quota d’inscripció a la iniciativa solidària sense necessitat de fer la prova.

Durant la cursa estan previstes activitats paral·leles pels acompanyants dels corredors com jocs per als més petits, xerrades, activitats culturals pel municipi. 
 
El projecte solidari "Bombers amb Causa"

El calendari solidari Bombers amb causa és un projecte dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris, Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els coordinadors del projecte. Els fons recaptats amb la venda del calendari solidari són destinats a una beca d’investigació en malalties maternoinfantils. En les cinc edicions anteriors, el projecte ha aportat ja uns 274.247€ a aquesta beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu i que s’atorga per concurs a investigadors de l’Hospital.