municipis

Gironella engega un projecte per revitalitzar el nucli històric

Aquest dimecres es realitzarà un taller participatiu obert a tots els ciutadans | El pla compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

Nucli antic de Gironella | AjGironella
per Redacció, 26 de febrer de 2018 a les 19:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Gironella, ha engegat un projecte de revitalització del nucli històric amb l’objectiu de disposar d’un pla global que dinamitzi el barri i aconsegueixi atraure la població jove del municipi i entorn. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i busca revertir la tendència en el procés de despoblament i decaïment de l’activitat comercial en que es troba el nucli antic de la vila. 

El consistori valora "molt positivament" la implicació dels gironellencs en tot el procés, ja que segons han fet saber "pot enriquir i obrir espais de reflexió entre la ciutadania i els diversos col·lectius de la vila". És per això que aquest proper dimecres 28 de gener es realitzarà un taller participatiu obert a tots els ciutadans. La trobada serà a l'Església Vella, a les 19.00 hores. 


Actualment, el pla es troba a la fase inicial i segons han informat, s'està fent treball de camp que inclou entrevistes a entitats locals i vilatans, així com a personal tècnic de l'ajuntament. A finals de gener, es va realitzar un taller a l’IES Pere Fontdevila per a conèixer la opinió i projecció del col·lectiu jove del municipi. A més, durant el mes de febrer s’han fet diverses entrevistes a la ciutadania per aprofundir en la diagnosi sobre les possibles causes de despoblament del nucli històric.
 

 

Participació