La Fira de Maig de Berga canvia de data i enguany es farà el cap de setmana del 5 i el 6

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, exposa que la voluntat de l'ajuntament és que la mostra es faci sempre en dos dies i no en un

Pilar Màrquez Ambròs
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:00h
La Fira de Maig de Berga s'ha celebrat tradicionalment el dia u, que enguany caurà en dimarts.
La Fira de Maig de Berga s'ha celebrat tradicionalment el dia u, que enguany caurà en dimarts. | Aida Morales
La Fira de Maig de Berga canviarà de data i aquest 2018 se celebrarà el 5 i 6 de maig, el primer cap de semana de mes. El regidor de Promoció Econòmica de Berga, Francesc Ribera, ha explicat que la decisió s'ha pres amb l'objectiu que la mostra pugui celebrar-se dos dies i no un, per aprofitar "el volum d'infraestructures i l'esforç" que hi dediquen tant la corporació com els expositors. Tradicionalment, aquesta mostra multisectorial s'ha celebrat  l'u de maig, una data que enguany cau en dimarts. “És la fira més important que té Berga i hem apostat per potenciar-la, fer-la un sol dia era donar un pas enrere”, ha comentat Ribera. 
 
El canvi de data de la fira multisectorial, que avançava avui l'edició impresa de Regió7, suposa un canvi de fórmula a l'hora de situar-la al calendari. Fa uns anys el consistori va decidir que la fira fos d'un sol dia si l'u de maig era entre setmana, però que fos de dos dies si s'esqueia en cap de setmana. La idea amb què treballa ara l'Ajuntament de Berga és que sigui sempre en cap de setmana o prop del mateix. Ja sigui perquè es posposi al primer dissabte i diumenge del mes de maig – com passarà enguany - o perquè l'u de maig s'escagui justament en divendres o dilluns i la fira es pugui celebrar dos dies. 
 
"Ho hem parlat amb els expositors i s'ha vist bé de cara a aprofitar tot l'esforç que comporta", ha reiterat el regidor de Promoció Econòmica de Berga. El canvi de data d'una fira amb múltiples estands del sector empresarial, del comerç i del teixit associatiu de la ciutat ha tingut, doncs, una bona acollida entre aquells als que ja se'ls hi ha notificat, segons ha manifestat Ribera. 

Risc de pluja primaveral
 
Un dels factors que ha pesat a l'hora de decidir el canvi ha estat el climatològic. "Cal tenir en compte en què sol ploure sovint per la Fira de Maig", ha puntualitzat Ribera. El temor és que una precipitació primaveral pugui espatllar una mostra d'un sol dia. "Si es fa en dos dies i només n'ha plogut un, l'esforç no es perd",  manté Francesc Ribera. 
 
El regidor ha avançat també que l'ajuntament ha previst fer enguany "un esforç de comunicació suplementari" perquè ningú pugui despistar-se, ja que admet que hi ha gent que "pot donar per feta" la data d'una fira que té una llarga història i atrau a molta gent. "Sempre fem publicitat encarada a la promoció quan s'acosta la data, però aquest any reforçarem el missatge perquè tothom tingui present que es fa el cap de setmana del 5 i el 6", ha conclós Ribera. 
Arxivat a