Només el 19% dels catalans aposta per seguir amb la via unilateral cap a la independència

Quasi el 55% dels ciutadans aposta per seguir amb el procés, segons el CEO, però el 35,9% prefereix buscar un acord bilateral amb el el govern espanyol | El suport a la República catalana cau fins a mínims històrics, ja que tan sols la vol el 40,8% dels enquestats i la rebutja el 53,8%

Manifestació de la Diada del 2017. | Josep Maria Montaner
per Roger Tugas Vilardell, 23 de febrer de 2018 a les 12:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El suport a la via unilateral cap a la independència té un escàs suport entre la ciutadania catalana. Així ho conclou una nova enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat feta pública aquest divendres en què inclou una pregunta sobre què hauria de fer el nou Govern en relació al procés. Tan sols un 19% defensa la via unilateral, mentre que un 35,9% prefereix buscar un acord bilateral amb el el govern espanyol.

Sigui com sigui, quasi el 55% de la població aposta per seguir endavant, sigui d'una manera o altra. En canvi, tan sols el 20,8% defensa "abandonar el procés i participar en la comissió de reforma de la constitució i de reforma del sistema de finançament" del Congrés, un 11,7% vol mantenir el model autonòmic actual i 2,2% planteja recentralitzar competències. Aquest sondeig és post-electoral i es va fer entre el 10 i el 30 de gener.


En tot cas, el suport a la independència cau fins a mínims històrics, ja que tan sols un 40,8% dels enquestats afirma que la vol (quasi vuit punts menys que a l'octubre), mentre que un 53,8% la rebutja (més de deu punts més que tres mesos abans). De fet, si es pregunta per diferents opcions, la via de la comunitat autònoma gaudeix de més suports (36,3%) que la independència (32,9%), mentre que en tercer lloc hi ha el model federal (19,4%).

 

Participació