La Diputació de Barcelona rehabilitarà l’església de Sant Genís de Gavarrós

L'edifici es troba en un estat de degradació important a causa de la manca de manteniment

Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:08h
Sant Genís de Gavarrós, a Guardiola de Berguedà.
Sant Genís de Gavarrós, a Guardiola de Berguedà. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà l'Estudi previ de projecte de l'església de Sant Genís de Gavarrós dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. L'edifici es troba en un estat de degradació important a causa de la manca de manteniment, que ha ocasionat nombroses filtracions d'aigua tant del terreny com de la coberta. El treball incorpora un aixecament de plànols, un estudi històric i l'estudi d'estabilitat i diagnosi de les lesions.

El projecte preveu rehabilitar l'església en cinc fases. La primera és la rehabilitació de la coberta i l'eliminació de les humitats procedents del terreny, la segona és la restauració de les façanes, la tercera és la rehabilitació dels revestiments interiors i la quarta és la restauració de paviments, el cor, les fusteries i les escales. En la darrera fase, es proposa la millora de l'accés i la divulgació del monument.

L'església de Sant Genís de Gavarrós és de planta de creu llatina amb absis semicircular, dues capelles laterals de planta quadrangular i un campanar adossat a la façana sud. El seu origen és del segle XII. Al segle XVIII a ampliar-se i reformar-se a l'estil barroc. A l’interior es conserven una gran quantitat de pintures, enguixats, motllures i relleus d'escaiola de la reforma barroca.