La Patum rep 17.000 euros per la Casa de la Patum i la Patum [in]visible

La Diputació destina aquesta quantitat per promoure turísticament la festa i donar-la a conèixer durant la resta de l'any

Redacció
10 de desembre del 2014
Actualitzat a les 15:46h
L'Oficina d'Estudis i Recursos Culturals i la de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona han concedit dues subvencions a l'Ajuntament de Berga i al Patronat de la Patum per tirar endavant la 'Patum visible' i la redacció del projecte museològic i museogràfic de la Casa de la Patum. En total, la suma de la Diputació ascendeix a 17.000 euros, una quantitat que es repartirà en 10.000 i 7.000, respectivament, per a cadascun dels dos projectes.

El primer és una iniciativa destinada a fer conèixer els escenaris i la història de la festa. La intenció de la 'Patum visible' és que el públic que visiti Berga fora dels dies de la celebració pugui realitzar una ruta vivencial i innovadora a través dels carrers i escenaris que trepitgen les comparses durant els dies de Corpus. Segons ha informat el Patronat, això es faria de manera “molt visual” i aprofitant les oportunitats de les noves tecnologies amb codis QR, imatges antigues de la festa, i imatges en 3D i moviment, entre d'altres. 

La segona subvenció de 7.000 euros aniria destinada a posar en marxa el reivindicat equipament cultural de la Casa de la Patum. De fet, aquest any l'Ajuntament de Berga també demana un ajut de més d'un milió d'euros destinat a aquest projecte que, finalment, es va destinar a ajudes urbanes. Segons va explicar l'alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, aquest 2015 es tornarà a demanar. 
 
Arxivat a