​Presenten un conte infantil en anglès sobre la mineria al Berguedà

“The Shiny Black Stone” dona a conèixer la revolució industrial als més petits

Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:16h
Presentació del conte infantil The Shiny Black Stone
Presentació del conte infantil The Shiny Black Stone | Consell Comarcal del Berguedà
La mineria al Berguedà és la temàtica del conte infantil “The Shiny Black Stone” que ja ha arribat a les aules de les escoles del Berguedà. El conte, fruit de la feina feta pel grup d’especialistes d’anglès del Berguedà, amb il·lustracions de Mireia Font, s’adreça a nens i nenes i és una eina per començar a endinsar-los a la comarca d’una manera transversal, mitjançant l’anglès.

El conseller comarcal d’Ensenyament, Llorenç Altozano, va introduir l’acte de presentació del llibre que va tenir lloc a la Bilbioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. “The Shiny Black Stone” ha estat treballat com a material didàctic a les aules i ha ajudat als alumnes a visualitzar d’una manera més pràctica la història de la revolució industrial de la comarca, una etapa encara força desconeguda per a molts d'ells.

El conte ha comptat amb el finançament del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Cercs, la Diputació de Barcelona i el centre de Recursos Pedagògics del Berguedà. 

Segons ha fet saber l'ens comarcal, després de la publicació del conte "es vol continuar aprofundint sobre la revolució industrial a la comarca", com ja s’ha fet amb les visites escolars al Museu Tèxtil de la Colònia Vidal i a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, al Tren del Ciment i al Museu de les Mines.