Berga descobreix, analitza i trenca mites sobre la seva tradició islàmica

Una xerrada posa en evidència diferents elements de tradició hislàmica, per exemple, a la Patum o a l'escut de la ciutat

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:12h
Membres de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà.
Membres de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà. | Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà
La Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà (UCFR) ha organitzat aquest dissabte 17 de febrer la xerrada-col·loqui sobre la presència islàmica al Berguedà i els elements que se'n deriven. En aquesta, s'ha tractat la Patum i l'escut de Berga, elements on es poden trobar connotacions islàmiques.

La xerrada va tenir les explicacions de la historiadora berguedana Marta Artigas, membre de la plataforma i experta en la gestió del Patrimoni Islàmic, que va exposar la presència musulmana a la península i la seva evolució a Catalunya. Aquesta va exposar les relacions que s'havien establert entre els indígenes i els àrabs, i trencar mites al voltant del període araboislàmic. A més, la sessió va comptar amb l'explicació de la presència islàmica al Berguedà, amb l'historiador Toni Gol, que va centrar-se en aquelles narracions fetes per historiadors berguedans que parlen sobre aquest moment històric.

L'objectiu de la xerrada era explicar als berguedans una part de la història que ha quedat en segon terme o, simplement, esborrada de la memòria col·lectiva.