​Gironella celebra amb «èxit» un Carnestoltes molt participatiu, malgrat la pluja

Més de 700 persones van desfilar per la vila | El mal temps va obligar a escurçar el recorregut de la rua

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:13h
Rua de Carnestoltes a Gironella
Rua de Carnestoltes a Gironella | Ajuntament de Gironella
Durant aquest cap de setmana, Gironella ha viscut un Carnestoltes amb novetats i elements recuperats d’edicions anteriors, on tampoc ha faltat la pluja. Aquest any, la rua del dissabte ha comptat amb un gran nombre de participants amb més 700 persones i 16 comparses inscrites, a més de les 5 xarangues i un grup d’animació. Des de l'Ajuntament es considera un "èxit" aquesta nova edició de la festa, així el regidor de cultura i Festes, Lluís Vall, ha afirmat que “l’hora i mitja de rua que es va celebrar va ser un èxit malgrat haver de suspendre’n el final degut al mal temps” i destaca que les xarangues d’enguany tenien molt nivell.

El plat fort de la festa va ser la rua de Carnestoltes de dissabte a la tarda, que va ser més curta del previst a causa de la pluja. A dos quarts de 6 de la tarda, i sota un cel ennuvolat, es va iniciar la rua conduïda per La Perla, la Tocada del Bolet, la Perla Negra, el Sr. Callau, la Mega Pubilla, i acompanyada per cinc xarangues i un grup d’animació. Amb la rua ja iniciada va arribar la pluja, i es van suspendre les activitats programades a la tarda. Malgrat tot, la festa, la disbauixa i l'animació van continuar a la nit amb el Carnabars, que va recórrer els bars del poble per acompanyar la gent fins al Local del Blat, on es va celebrar el festival “Gironella ho peta”, amb el grup de versions Hey Pachucos, MonDJ i Parèntesis Grup.

Pel que fa als premiats al concurs de comparses, el primer premi va ser per a "Casino Kambüa", seguits de "Natació (des)sincronitzada", i "Asterix i Obèlix a Hispània". El primer premi a la millor disfressa se'l va endur "El pinxu li va dir al panxu", de la llar d'infants Estel Gironella, el segon per "Les vespes YEYE", i el tercer per "la Tribu Masai", de FEDAC Gironella. El premi per la categoria de comparses foranes va ser per "la Farmaloka d’Olvan".
 

Carnestoltes a Gironella Foto: Aj Gironella


Pel que fa al recuperat concurs de mascotes, el premi va ser per a "Otto el trapella", disfressat de viking. D'altra banda, el primer premi del concurs d'aparadors va ser per a "Paganisme", de la botiga Faura, el segon premi "Àfrica protesta", de la perruqueria i estètica Txus, i el tercer premi "Hot", de la perruqueria Sandra. Enguany, com a novetat, es va celebrar el primer concurs de balcons obert a tot el poble. El premi se’l va endur el balcó "Nit i dia", de la Margarita Ballonga.

L’espectacle “Audiència i-real” de Toni Albà, va ser l'encarregat de tancar aquests quatre dies de festa que ha viscut la vila. 
Arxivat a