Unes 200 persones marxen i il·luminen Berga per demanar la llibertat dels «Jordis» després de 123 dies a la presó

El Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors inunden de sonoritat la plaça de Sant Pere

16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:05h
Marxa a Berga per demanar la llibertat dels presos polítics.
Marxa a Berga per demanar la llibertat dels presos polítics. | Aida Morales
Unes 200 persones s'han concentrat, han marxat pel carrer major de Berga i han encès i il·luminat la plaça de Sant Pere, per reclamar la llibertat dels dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament. El 16 d'octubre passat, l'Audiència Nacional va decretar presó provisional contra els líders de les dues entitats cíviques, que van ser traslladats a la presó de Soto del Real. La notícia, que ja es temia, va colpir la societat catalana i va ser una mostra clara que l'Estat havia optat per una política de repressió contra el moviment sobiranista. Aquest divendres, han recordat, fa quatre mesos (123 dies) que aquests estan a la presó. 

Tal com han recordat amb proclames i pancartes, els Jordis han estat "injustament empresonats" per uns tribunals polititzats que, lluny de fer justícia, atempten contra drets fonamentals. Així, han llegit en un manifest conjunt, es posa entre reixes a dues persones pels seus ideals polítics i per defensar el lliure dret a l'autodeterminació. 

"Les entitats no hem comès cap delicte", han defensat, ni tampoc els presos polítics, als quals se sumen Joaquim Forn i Oriol Junqueras, actualment a la presó d'Estremera. Per això, s'ha tornat a exigir la seva llibertat, i s'ha mostrat el caliu d'un poble que, tal com han dit, els seguirà defensant i continuarà reclamant el seu alliberament. 

L'acte ha acabat amb tota la plaça de Sant Pere il·luminada amb mòbils, sota la sonoritat del Cant dels Ocells. Acte seguit, crits de llibertat i el Cant dels Segadors ha encès els aplaudiments i ha donat per finalitzada la concentració. 
 

Plaça de Sant Pere de Berga il·luminada per demanar la llibertat dels Jordis. Foto: Aida Morales

 

Concentració per demanar la llibertat dels Jordis. Foto: Aida Morales

Arxivat a